Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης – Συνέλευση

απο Cyclades Open

Την Δευτέρα 21/02/2022 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης. Στην συνέλευση συμμετείχαν συνάδελφοι από μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας και όχι μόνο. Έγινε ενδελεχής συζήτηση για σημαντικά θέματα που απασχολούν το κλάδο μας και ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις για τα περισσότερα από αυτά. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

-) η επικαιροποίηση των αιτημάτων που θέτει ο Κύκλος στον δημόσιο διάλογο

-) αναζήτηση τρόπων καλύτερης επικοινωνίας των αιτημάτων μας

-) το ζήτημα των ελέγχων και της ασάφειας που υπάρχει στο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεών μας

-) η αναγκαιότητα για διεκδίκηση μη επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών και επιχορηγήσεων για το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος

-) η προοπτική δημιουργίας σωματείου προκειμένου να ενισχυθεί η ήδη επιτυχημένη και πλούσια παρουσία του Κύκλου

-) η οργάνωση εκδήλωσης (party) προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για τη δημιουργία του σωματείου, αλλά και να γίνει σύσφιξη και εμπλουτισμός των σχέσεων και επαφών μεταξύ των μελών του Κύκλου

-) η διεκδίκηση της κατάργησης των πιστοποιητικών υγείας και του ελέγχου. Δυνατότητα εισόδου σε εσωτερικούς χώρους εστίασης με rapid test.

-) ο τρόπος και η επαφή με άλλα σωματεία και πρωτοβουλίες

Επίσης έγινε συζήτηση – κριτική για την απεργία της 16ης Νοεμβρίου και την μη στήριξή της με συγκέντρωση.

Συνάδελφοι, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης τα 2 – σχεδόν – χρόνια της ύπαρξής του έχει καταφέρει να συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο και να ασκήσει πίεση (στα μέτρα των δυνατοτήτων του) στους αρμόδιους φορείς για όλα τα σημαντικά θέματα – προβλήματα που αντιμετώπισε ο κλάδος μας. Η πλούσια δραστηριότητα του Κύκλου υπήρξε ακομμάτιστη και είχε σαν μοναδικό σκοπό την καλύτερη εκπροσώπηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο ανώτατο επίπεδο. Τα κείμενα, η συμμετοχή σε συναντήσεις και η παρουσία της πρωτοβουλίας μας σε ΜΜΕ είχε άμεσα, απτά και καίρια αποτελέσματα στα περισσότερα από τα ζητήματα που διεκδίκησε. Είναι σημαντικό, αυτή η προσπάθεια να περάσει στην επόμενη φάση της ιστορίας της, προκειμένου να έχουμε όλοι μας (κυρίως οι μικροί και πολύ μικροί) μία δικαιότερη και επιτυχημένη εκπροσώπηση. Η συμμετοχή όλων μας στις διαδικασίες και τα καλέσματα της πρωτοβουλίας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην προσπάθεια δημιουργίας σωματείου με όποιο τρόπο έχετε δυνατότητα.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για την εκδήλωση ενίσχυσης της δημιουργίας σωματείου. Η παρουσία όλων μας είναι σημαντική.

Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης

Δείτε επίσης