Κύμα καύσωνα 50 βαθμών Κελσίου θα χτυπήσει το Πακιστάν

απο Cyclades Open

Σε συναγερμό οι Πακιστανικές αρχές για επερχόμενο κύμα καύσωνα, δημιούργησαν πάνω από 1.000 χώρους υποδοχής στην επαρχία Σιντ, στο νότιο Πακιστάν. Ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 50 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα τμήματα της αγροτικής επαρχίας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Πακιστάν.

«Αυτά τα κέντρα υποδοχής δημιουργήθηκαν για να προσφέρουμε βοήθεια στους ανθρώπους που θα επηρεαστούν και για να βοηθήσουμε να περιοριστούν τα περιστατικά ηλίασης και άλλα συμπτώματα που συνδέονται με τη ζέστη», δήλωσε στο AFP ο Αζάι Κουμάρ, αναπληρωτής διευθυντής της επαρχιακής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών.

Τα καταφύγια «διαθέτουν επίσης χώρους ανάπαυσης, νερό και γλυκόζη προκειμένου να παρασχεθούν στους ανθρώπους που θα τα έχουν ανάγκη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας και να ενταθεί κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Στο Πακιστάν, οι καύσωνες συνοδεύονται συχνά από προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με ορισμένες περιοχές να βρίσκονται αντιμέτωπες με μείωση φορτίου έως και 15 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με πακιστανικά ΜΜΕ.

Ολοένα και πιο ευάλωτο στα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα

Το Πακιστάν είναι ολοένα και πιο ευάλωτο στα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, τα οποία οι μετεωρολόγοι συνδέουν με την κλιματική αλλαγή.

Τα σχολεία της επαρχίας ακύρωσαν ήδη τις ετήσιες εξετάσεις που προβλέπονταν για αυτήν την εβδομάδα, μεταξύ άλλων στο Καράτσι, που μετρά περισσότερους από 20 εκατομμύρια κατοίκους.

«Οι γυναίκες, οι οποίες περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στην κουζίνα και στα χωράφια στις αγροτικές ζώνες είναι οι πλέον πληγείσες», επισήμανε ο επικεφαλής μετεωρολόγος Σαρντάρ Σαρφαράζ.

Μπροστά στο κύμα καύσωνα, διατυπώνονται, επίσης, ανησυχίες για τη επιβίωση των κοπαδιών, πρόσθεσε ο Κουμάρ.

Πηγή: naftemporiki.gr

📸yechan park/Unsplash

Δείτε επίσης