Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ανακοίνωση για τον διπλασιασμό τέλους των μικροπωλητών από την δημοτική αρχή

απο Cyclades Open
Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ανακοίνωση για τον διπλασιασμό τέλους των μικροπωλητών από την δημοτική αρχή

Δελτίο τύπου απέστειλε η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων” με αφορμή την πρόταση της δημοτικής αρχής που συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων την Δευτέρα 29/01/2024 και αφορούσε τον καθορισμό τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και στάσιμου εμπορίου από μικροπωλητές.

Η Δημοτική Αρχή πρότεινε και ψήφισε, τον διπλασιασμό  του παραπάνω τέλους στα 200 ευρώ, από 100 που ίσχυε έως τώρα. “Μήπως η Δημοτική Αρχή, αντί να αποφασίζει αυξήσεις, να μεριμνήσει για χώρους προστατευμένους από τα καιρικά φαινόμενα και πρόσβαση σε χώρους υγιεινής;” αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου.

Αναλυτικά:

“Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων την Δευτέρα 29/01/2024 συζητήθηκε μεταξύ άλλων ο καθορισμός τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και στάσιμου εμπορίου από μικροπωλητές. Η Δημοτική Αρχή πρότεινε και ψήφισε, τον διπλασιασμό  του παραπάνω τέλους στα 200 ευρώ (από 100 που ίσχυε έως τώρα)! Ασχολίαστο θα αφήσουμε το «σκόντο» του ποσού των 10 ολόκληρων ευρώ, στην επιλογή καταβολής του ποσού εφάπαξ!

  Αλήθεια, ποια είναι η φροντίδα της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους μικροπωλητές που στην πλειοψηφία τους είναι βιοπαλαιστές, ενώ πολλοί απ΄ αυτούς δουλεύουν μόνο κάποιους μήνες τον χρόνο; Αυτοί μάλιστα καλούνται να καταβάλουν το ποσό για ολόκληρο το έτος, αντί να πληρώνουν αναλογικά μόνο για τους μήνες που δραστηριοποιούνται.

   Μήπως η Δημοτική Αρχή, αντί να αποφασίζει αυξήσεις, να μεριμνήσει για χώρους προστατευμένους από τα καιρικά φαινόμενα και πρόσβαση σε χώρους υγιεινής;

  Για αυτή τη μερίδα συμπολιτών μας η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης – η οποία καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής- είναι να διευκολύνονται να ασκούν αυτή τη δραστηριότητα με μείωση του τέλους που ίσχυε έως σήμερα (100 ευρώ) και φροντίδα για προστασία από τις καιρικές συνθήκες καθώς και πρόσβαση σε χώρους υγιεινής”.

Δείτε επίσης