Μαγνησία-Ακατάλληλο νερό: 100 και πλέον τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας-Σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

απο Cyclades Open

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί τις τελευταίες ώρες κατά της δημοτικής αρχής Νασίκα στον δήμο Ρήγα Φεραίου, μετά την αποκάλυψη ότι 100 και πλέον άτομα, μικροί και μεγάλοι, στην περιοχή του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, κατέληξαν μαζικά -μέσα σε διάστημα λίγων ημερών- στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο Νοσοκομείο Βόλου, παρουσιάζοντας συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, του νερού.

Η συρροή τόσων πολλών κρουσμάτων φέρνει αύριο Δευτέρα, άρον- άρον σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για ελέγχους στο δίκτυο ύδρευσης, μετά από αίτημα της αντιπεριφερειάρχη Αννας Μαρίας Παπαδημητρίου.

Η κ. Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΠΕ Μαγνησίας αποκάλυψαν το πρόβλημα. Η γαστρεντερίτιδα θέριζε τα δύο μεγαλύτερα χωριά της περιοχής και οι υπεύθυνοι του δήμου «σιωπούσαν», είτε γιατί δεν γνώριζαν ως όφειλαν είτε διότι πίστευαν πως δεν θα προκύψει πρόβλημα.

Το εξωφρενικό είναι ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής πως υπάρχει πρόβλημα με το νερό την Παρασκευή το βράδυ, λίγο μετά της 11, μέσω μίας ανάρτησης στα social media, κι «όποιος την είδε… την είδε».

Σε αντίθεση με την ολιγωρία της δημοτικής αρχής, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μέσω της Διεύθυνσης Υγιεινής ήταν εκείνη που έσπευσε να κινητοποιήσει άπαντες και φυσικά να «ταρακουνήσει» τον δήμο.

Μετά τις αναφορές για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησε τις έρευνες.

«Το νερό είναι πολύ επιβαρυμένο και φυσικά ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση για πόση», τονίστηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Η Διεύθυνση Υγιεινής προχθές το απόγευμα έστειλε κατεπείγουσα ενημέρωση στον δήμο και στη ΔΕΥΑΡΦ, όμως απόκριση δεν υπήρξε.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ


📸PAN XIAOZHEN/Unsplash

Δείτε επίσης