Μετατραμπική Αμερική: Ακροδεξιοί καίνε βιβλία – Ο Harry Potter και το Twilight Saga είναι δαιμονικά

Αλέξανδρος Τσατσαρούνος

απο Cyclades Open

Σχολικές Επιτροπές στο Tennessee, του Αμερικανικού Νότου, πέτυχαν την προηγούμενη εβδομάδα να αποσυρθεί από κάποια σχολεία και σχολικές βιβλιοθήκες το Maus, η βραβευμένη με Pulitzer σειρά εικονογραφημένων βιβλίων του Art Spiegelman.

Στο Maus παρουσιάζονται οι μνήμες των θυμάτων του Ολοκαυτώματος που επέζησαν, κυρίως του Vladek Spiegelman, του πατέρα του συγγραφέα, ενώ η ιστορία εξελίσσεται μέσα από τις ζωές των απογόνων των θυμάτων, η ζωή των οποίων σημαδεύτηκε από τα βιώματα των γονιών τους.

Στη συνέχεια, με αφορμή την απαγόρευση του Maus, ο πάστορας Greg Locke, ο οποίος δηλώνει φανατικός οπαδός του Donald Trump και τον υμνεί σε κάθε ευκαιρία, διοργάνωσε προχτές μαζικό κάψιμο βιβλίων, ξυπνώντας μνήμες του 1933.

Στην πυρά βρέθηκαν μεταξύ άλλων και τα δαιμονικά – όπως τα χαρακτήρισε ο Αμερικανός πάστορας –Harry Potter και Twilight Saga αλλά και τράπουλες Ταρό και άλλα αντικείμενα.

Ο Greg Locke, μεταξύ άλλων είπε:

Έχουμε συνταγματικό, αλλά κυρίως βιβλικό δικαίωμα να βρισκόμαστε εδώ και να κάνουμε αυτό που θα γίνει σήμερα. Η εκκλησία έχει το δικαίωμα να καίει αποκρυφιστικά βιβλία και αντικείμενα, που απειλούν τα δικαιώματα μας, τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα πιστεύω μας.

Στα κηρύγματά του δηλώνει ότι ο Trump είναι ο νόμιμος πρόεδρος των ΗΠΑ, αποκαλεί τον κορωνοϊό «ψέμα» και τα εμβόλια «όργανα ελέγχου της κυβέρνησης», ενώ έχει χαρακτηρίσει τον Bill Lee, τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Tennessee, «δειλό», επειδή επέτρεψε στην Εθνοφρουρά να συνδράμει τα νοσοκομεία κατά την έξαρση της πανδημίας.

Ο Locke, όπως και πολλοί ακροδεξιοί στον Αμερικανικό Νότο, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Joe Biden έχει καταληφθεί από δαίμονες, η αντιπρόεδρος Kamala Harris είναι μία «δαιμονική Ιεζάβελ» και ότι κάτω από τον Λευκό Οίκο υπάρχουν τούνελ που χρησιμοποιούνται από παιδεραστές Δημοκρατικούς, με επιφανέστερους μεταξύ τους, τον πρόεδρο Biden, τον Tom Hanks και την Oprah Winfrey.  

[Το κάψιμο των βιβλίων ξεκινά στο 1:03:50]

Το σόου του πάστορα Locke, τον οποίον ακολουθούν χιλιάδες οπαδοί (μια ματιά στα σχόλια του βίντεο είναι αρκετή), δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται σε μία σειρά πράξεων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την θεσμική απαγόρευση σε 35 πολιτείες των ΗΠΑ της διδασκαλίας θεμάτων όπως η πολιτική οικονομία και η οτιδήποτε αφορά στις φυλετικές διακρίσεις.

Στην Oklahoma οι γονείς, εφόσον θεωρούν ότι το μάθημα που κάνει στο παιδί τους ένας δάσκαλος έρχεται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά τους πιστεύω, μπορούν πλέον να τον μηνύουν. Στη Florida οι δάσκαλοι διώκονται, αν η ύλη που διδάσκουν κάνει ένα παιδί να νιώσει άβολα. Μεταξύ των θεμάτων που ορίζονται ως «άβολα» είναι: το Ολοκαύτωμα, η περίοδος της δουλείας στην Αμερική, οι σφαγές των Ινδιάνων κ.ά.

Στην Μετατραμπική Αμερική άνοιξε όμως και μία χαραμάδα αισιοδοξίας: Μία εβδομάδα μετά την απαγόρευση του Maus, το βιβλίο βρέθηκε στην πρώτη θέση των Best-Sellers της Amazon.

Δείτε επίσης