Μήλος: Ξεκινούν οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες

απο Cyclades Open

H ημέρα που όλοι περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία πλησιάζει, καθώς το ερχόμενο Σάββατο θα αρχίσουν στη Μήλο οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες. Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη αυτή γιορτή, καθώς οι διοργανωτές έχουν δώσει όλο αυτό το διάστημα τον καλύτερό τους εαυτό. Το Στάδιο της Μήλου όπως έχουμε δει έχει αλλάξει τελείως όψη και οι αθλητές του νησιού, μετά τους αγώνες θα έχουν την ευκαιρία να προπονούνται κάτω από εξαιρετικές συνθήκες.

Οι αγώνες, όπως αναφέρουμε παραπάνω, θα αρχίσουν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και περισσότεροι από 450 αθλητές από 18 νησιά του Αιγαίου θα λάβουν μέρος. Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος, ο πήχης αναμένεται να φτάσει ψηλά, καθώς άπαντες είχαν όλο το χρόνο να δουλέψουν κάτω από σωστές συνθήκες και να αφήσουν πίσω τους μία εποχή που όλοι θέλουν να ξεχάσουν. Ο κλασσικός αθλητισμός συνεχώς κάνει βήματα προόδου κι αυτό φαίνεται τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Η Μήλος το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι το κέντρο του κλασσικού αθλητισμού, καθώς όλα τα μάτια του φίλαθλου και όχι μόνο κοινού θα είναι στραμμένα πάνω της.

Η ανακοίνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

Προτού η σκυτάλη περάσει στους 450 αθλητές από τα 18 Αιγαιοπελαγίτικα νησιά για να πρωταγωνιστήσουν με την ομορφιά τους και τις επιδόσεις τους, η αυλαία στη σκηνή του πανέμορφου, ανακαινισμένου σταδίου της Μήλου, θα ανοίξει από τους 300 μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δεν είναι ένα απλό γεγονός αφιερωμένο στον κλασικό αθλητισμό, αλλά μια πολύ-πολιτισμική συνάντηση που τοποθετεί τη νεολαία των νήσων του Πελάγους, και δη τους πολύ νεαρούς κατοίκους της Μήλου, σε πρώτο πλάνο.

Οι μαθητές των σχολείων του νησιού θα είναι και οι επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά και οι πρωταγωνιστές στους Αιγαιοπελαγίτικους.

Η διοργάνωση θα εκκινήσει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 16:00 με την τελετή έναρξης κατά την οποία οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πέρα από τη συμμετοχή τους στην παρέλαση, θα παρουσιάσουν και ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο προετοιμάζουν πυρετωδώς αυτές τις ημέρες.

Ντυμένα στο μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού – με τις εμφανίσεις των μεγάλων δρομικών αγώνων (χορηγία του ΣΕΓΑΣ) της ομοσπονδίας – τα παιδιά θα δώσουν μια άλλη νότα στη μελωδία της διοργάνωσης, και έντονο χρώμα στις κερκίδες, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο!

Κι αυτό γιατί θα συμμετέχουν σε όλες τις απονομές, αλλά θα μυηθούν και στα μυστικά των αγωνισμάτων από κορυφαίες Ελληνίδες πρωταθλήτριες.

Πιο συγκεκριμένα, στη Μήλο θα βρίσκονται η Παναγιώτα Δόση, η Μαρία Κάσσου και η Όλγα Φιάσκα που διακρίθηκαν στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας (2η, 4η και 8η σε ύψος, 10.000 μ. και 20 χλμ βάδην αντίστοιχα), αλλά και η δεύτερη στους Πανευρωπαϊκούς γυναικών το 2018 στα 400 μ., Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία εκτελεί ταυτόχρονα καθήκοντα Safeguarding Officer.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, λοιπόν, για τους μαθητές της Μήλου στη διοργάνωση που θα κλείσει και τυπικά μια γεμάτη και επιτυχημένη για τα ελληνικά χρώματα αγωνιστική σεζόν.

Πηγή: Κοινή Γνώμη

📸segas.gr

Δείτε επίσης