Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας: Ξεκινά ο νέος Κύκλος Ομιλιών για την Κλιματική Αλλαγή

απο Cyclades Open

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο “Άγγελος Γουλανδρής” στο Κέντρο ΓΑΙΑ, αρχίζει ο νέος Κύκλος Ομιλιών του ΜΓΦΙ για την Κλιματική Αλλαγή.

Στο πρώτο πάνελ του Κύκλου συζητούν οι Μαρία Δαμανάκη, Κωσταντίνος Καρτάλης και Δρ. Καλλιόπη Ραδόγλου, με θέμα «Κλιματική αλλαγή, τι αλλαγές φέρνει στη ζωή μας, πως επηρεάζει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, τι ευκαιρίες διαμορφώνει».

Την συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφιλίδου.

Δείτε την Πρόσκληση εδώ:


Oι Ομιλητές

Η Μαρία Δαμανάκη είναι Ελληνίδα πολιτικός και πρώην Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, νυν Διεθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Οργανισμού “The Nature Conservancy”.

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης είναι Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή καθώς και της αντίστοιχης Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής. Είναι εμπειρογνώμονας της ΕΕ στο πρόγραμμα Urban Innovation Actions καθώς και σε αυτό για Net Zero Cities και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Οικολογικά Σχολεία. Έχει διατελέσει μέλος του Επικουρικού Οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Γραφείου Εκπαίδευσης της UNESCO.

Η Δρ. Καλλιόπη Ραδόγλου είναι Καθηγήτρια Δασικής Οικοφυσιολογίας στοΤμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ασχολείται ερευνητικά με την επίδραση κλιματικών αλλαγών στα δένδρα και τα δασικά οικοσυστήματα, την προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στην κλιματική αλλαγή και την ελάττωση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής από τα δασικά οικοσυστήματα.

📸 Massachusetts Institute of Technology

Δείτε επίσης