Μύκονος: Ο δήμος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα της απογραφής

απο Cyclades Open

Δήλωση του δημάρχου Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνου Κουκά

Καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 σύμφωνα με τα οποία ο μόνιμος πληθυσμός στο νησί είναι μειωμένος σε σχέση με το 2011.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν ισχύει και αυτό επιβεβαιώνεται, τόσο από τη μεγάλη αύξηση των μαθητών, όσο και τις αντίστοιχες καταναλώσεις στις ΔΕΚΟ.

Μέσα στην αίτηση περιγράφονται αναλυτικά οι αδυναμίες στον τρόπο και τη διαδικασία διενέργειας της απογραφής, με έμφαση στο μικτό σύστημα απογραφής πληθυσμού-κατοικιών, που προέβλεψε την καινοφανή -και χωρίς να έχει προηγηθεί πιλοτική δοκιμή της- μέθοδο της αυτό-απογραφής μαζί με τη συμπλήρωση εντύπων ερωτηματολογίων από απογραφείς μέσω τηλεφώνου ή με προσωπική συνέντευξη.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη υποκαταγραφή των κατοίκων αφαιρεί από τον Δήμο μας σημαντικούς πόρους από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις και τον αδικεί όσον αφορά τη διεκδίκηση χρηματοδότησης κι από άλλους εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα θεσμικά και νομικά μέσα για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας.

Η Μύκονος, ο κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός με τη σημαντική συνεισφορά του στη διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, διεκδικεί το δικαίωμα της ισότιμης μεταχείρισης και κυρίως του σεβασμού από την ελληνική Πολιτεία.

Δείτε επίσης