Η Νάξος αποχαιρέτησε τον Νίκο Δελλαρόκα…

απο Cyclades Open

“Οι Φαρμακοποιοί της Νάξου με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Νίκο Δελλαρόκα, τον αρχαιότερο και πολύ αγαπητό συνάδελφό μας” αναφέρεται στην ανακοίνωση των φαρμακοποιών της Νάξου.

Ο Νίκος Δελλαρόκας υπήρξε ένας έντιμος και ταγμένος στο επάγγελμά μας φαρμακοποιός, επάγγελμα το οποίο άσκησε για πολλές δεκαετίες από το ιστορικό φαρμακείο της οικογένειας.

Η προσήνειά του, η καλοσύνη του και η επιστημονική του επάρκεια θα λείψουν απ´ τους Ναξιώτες.
Ευχόμαστε κουράγιο στους οικείους του.

Η μνήμη του θα μείνει στις καρδιές μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εδώ το ψήφισμα που εξέδωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων του οποίου διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος.

Ο Νίκος Δελλαρόκας, φαρμακοποιός, έφυγε από την ζωή την Κυριακή ενώ νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του. Πολύ αγαπητός στους ναξιώτες, πάντα ήταν ευγενικός, εξυπηρετικός και δραστήριος.

Οι άνθρωποι είτε τους γνωρίζουμε καλά είτε όχι λειτουργούν σαν χάρτης. Η απώλειά τους είναι συνήθως εκείνη που μας κάνει να γυρίζουμε πίσω τον χρόνο, ώστε να θυμηθούμε καταστάσεις που συνδέονται έστω και έμμεσα μ’ αυτούς.

Έτσι, ο Νίκος Δελλαρόκας για μένα είναι συνώνυμο της ανακούφισης. Ο άνθρωπος που πίσω από τον γκισέ του φαρμακείου του θα φρόντιζε να μου απαλύνει τον πόνο εκτελώντας μια ιατρική συνταγή. Αργότερα, μεγαλύτερη σε ηλικία, θα φρόντιζε να λύσει τις απορίες μου σε σχέση με κάποιο σκεύασμα, ενώ θα μου τόνιζε πως ακριβώς θα το χρησιμοποιήσω γράφοντας τις σύντομες οδηγίες πάνω στο κουτί. Άλλοτε αυστηρός, εφιστώντας μου την προσοχή και άλλοτε καθησυχαστικός.

Το φαρμακείο του είχε κάτι ιδιαίτερο, γιατί κουβαλούσε την αίγλη των παλιών φαρμακείων με τα περίπλοκα σκεύη και τα ξύλινα έπιπλα. Κι αυτός ήταν ένας χώρος που ταίριαζε απολύτως με τον ιδιοκτήτη του. Γι’ αυτό και τον θυμάμαι πάντα εκεί χαμογελαστό και ευγενικό να εξυπηρετεί τους πάντες. Όπως τον θυμούνται πολλοί ναξιώτες για την ενασχόλησή του με τα κοινά, για την προσφορά και τη δράση του.

Οι άνθρωποι φεύγουν όμως αφήνουν χάρτες κι αναμνήσεις ακόμα και σε μικρές καθημερινές στιγμές που δεν έχουν τη λάμψη και την ένταση εκείνων που ορίζουμε ως μοναδικές στη ζωή μας, ακόμα κι αν δεν τους γνωρίζαμε προσωπικά.

Για να καταγραφεί όμως έτσι ένας άνθρωπος στη μνήμη σημαίνει πως εξέπεμπε κάτι μοναδικό. Κι αυτό έχει μεγάλη αξία.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του…

Δείτε επίσης