Νάξος- Η επιστροφή του Θησέα: μια χελώνα με αναπηρία γεμάτη δύναμη και πείσμα γύρισε στη θάλασσα! [video]

απο Cyclades Open
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΘΗΣΕΑΣ ΝΑΞΟΣ

Ο Θησέας η νεαρή Caretta caretta που βρέθηκε στην Πάρο πριν από δυόμισι περίπου μήνες γύρισε υγιής και δυνατή πίσω στη θάλασσα.

Η περιπέτεια που είχε μεγάλη και το αποτέλεσμα δεν ήταν βέβαιο πως θα είναι αίσιο καθώς το ένα του πτερύγιο είχε ακρωτηριαστεί. Όμως ο Θησέας είναι μαχητής και ήταν τυχερός γιατί τον νοιάστηκε μια αλυσίδα ανθρώπων. Οι άνθρωποι που τον βρήκαν στην Πάρο μπλεγμένο μέσα σε δίχτυα, πετονιές και άλλα πλαστικά αντικείμενα στην Πούντα της Πάρου, ο Σύλλογος ενημερώθηκε άμεσα από τα μέλη του Ναυτικού Όμιλου Αντιπάρου που την εντόπισαν και με την άψογη συνεργασία του Λιμεναρχείου Πάρου μέσα σε λίγες ώρες η χελώνα βρέθηκε με ασφάλεια στη Νάξο.

Στον Σύλλογο ξεκίνησε η άμεση παροχή φροντίδας των τραυμάτων του Θησέα και η προετοιμασία για την χειρουργική επέμβαση στην οποία έπρεπε να υποβληθεί . Ο κτηνίατρος Δημήτρης Βασαλάκης πραγματοποίησε την επέμβαση σε συνεργασία με το ΑΡΧΕΛΩΝ, ώστε να αφαιρεθεί οστό που είχε μείνει εκτεθειμένο. Το χειρουργείο, καθώς και η μετεγχειρητική πορεία του Θησέα στέφθηκε με επιτυχία και αρκετές μέρες αργότερα η θαλάσσια χελώνα ήταν έτοιμη να επιστρέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου!

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου γράφει στην ανάρτησή του:

Ο Θησέας είναι η θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε με πολλά τραύματα από πετονιές και πλαστικά σε παραλία της Πάρου, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα της πτερύγιο.

Μετά το απαραίτητο χειρουργείο από τον κτηνίατρο Δ. Βασαλάκη και την φροντίδα επί δυόμισι μήνες από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου σε συνεργασία με το ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece ο Θησέας έδειχνε έτοιμος να επιστρέψει πίσω στο φυσικό του περιβάλλον.

Έτσι, αποφασίσαμε σήμερα το μεσημέρι (12/04), παρουσία στελεχών του Λιμεναρχείου Νάξου, να τον αφήσουμε πίσω στη θάλασσα.

Ακολουθώντας τον για αρκετή ώρα στ’ ανοιχτά, διαπιστώσαμε ότι ο Θησέας παρά την σοβαρή του αναπηρία κολυμπούσε και καταδύονταν με άνεση χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα πτερύγια κι έτσι τον αφήσαμε ικανοποιημένοι να συνεχίσει το ταξίδι του.

Ο Θησέας απέδειξε ότι είναι μαχητής και ότι η αναπηρία του αυτή δεν τον εμποδίζει να ζήσει ελεύθερος στην θάλασσα.

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν για την σωτηρία του, καθώς αν δεν είχε γίνει η επέμβαση και δεν είχε δοθεί η κατάλληλη φροντίδα δεν θα είχε καταφέρει να επιβιώσει. Τώρα έχει μια δεύτερη ευκαιρία!

Ευχόμαστε στον Θησέα καλές βουτιές!

Το βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση είναι πραγματικά συγκινητικό!

Δείτε επίσης