Νάξος: Μαζεύουν τις ομπρελοξαπλώστρες από τις παραλίες του νησιού-Μα γιατί; Δεν ήταν όλα νόμιμα;

απο Cyclades Open

Από χθες το βράδυ και με την γνωστή μέθοδο “Σύρμα, έλεγχος” αδειάζουν οι παραλίες Αγ, Προκοπίου, Αγ. Αννας και Πλάκας από ομπρελοξαπλώστρες.

Ο λόγος είναι πως απο σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκεται στο νησί η Κτηματική Υπηρεσία για να διενεργήσει ελέγχους. Από χτες το βράδυ λοιπόν, όποιος περνούσε από τις παραλίες, θα έβλεπε φορτηγά να γεμίζουν από τα γνωστά κρεβάτια, κομοδίνα, τραπεζαρίες που αποκαλούνται “ξαπλώστρες”, τα οποία ήταν απλωμένα σε όλο το μήκος των παραλιών της περιοχής: περιοχή προστατευόμενη που ανήκει στο δίκτυο Natura και σύμφωνα με τον νόμο μόνο το 30% αυτής μπορεί να δοθεί για απλή χρήση.

Αλήθεια, γιατί τα μαζεύουν; Αφού όπως λένε είναι όλα νόμιμα, προς τι αυτή η σπουδή λοιπόν; Τί έχουν να φοβηθούν;

Και μια απορία ακόμα, διαχρονική: πως γίνεται πάντα η πληροφορία για πάσης φύσεως έλεγχο νομιμότητας, να φτάνει πρώτα στ’ αυτιά των ελεγχόμενων;

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ φιλοξενεί το θέμα με ρεπορτάζ του εξαιρετικού συναδέλφου Γιώργου Λιάλου και τίτλο “Αρον άρον μαζεύουν τις ξαπλώστρες και στη Νάξο, υπό τον φόβο των προστίμων”

Γράφει λοιπόν ο Γιώργος Λιάλιος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ απ’ όπου και το σχετικό φωτογραφικό υλικό:

“Η επιχείρηση «απόσυρσης» των επίπλων παραλίας ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ από την Πλάκα: περίοικοι αντιλήφθηκαν φορτηγά χωρίς πινακίδες να συλλέγουν ξαπλώστρες από τα παραλιακά καταστήματα.

aron-aron-mazeyoyn-tis-xaplostres-kai-sti-naxo-ypo-ton-fovo-ton-prostimon-562553704

Σπεύδουν να μαζέψουν ξαπλώστρες και θαλάσσια κρεβάτια στη Νάξο, υπό το φόβο των ελέγχων.

Η επιχείρηση «απόσυρσης» των επίπλων παραλίας ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ από την Πλάκα: περίοικοι αντιλήφθηκαν φορτηγά χωρίς πινακίδες να συλλέγουν ξαπλώστρες από τα παραλιακά καταστήματα.

Αρον άρον μαζεύουν τις ξαπλώστρες και στη Νάξο, υπό τον φόβο των προστίμων-1

Η «επιχείρηση» συνεχίζεται σήμερα το πρωί τόσο στην Πλάκα, όσο και σε άλλες μεγάλες παραλίες του νησιού, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

Είναι πολύ πιθανό η ξαφνική «εθελοντική» απόσυρση των επίπλων παραλίας από τα beach bar και τις ταβέρνες στις παραλίες αυτές να συνδέεται με τον φόβο (ή την πληροφορία) επικείμενου ελέγχου.

Αρον άρον μαζεύουν τις ξαπλώστρες και στη Νάξο, υπό τον φόβο των προστίμων-3

Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση της «κατάληψης» εμβληματικών παραλιών του νησιού από την Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» (βλ. «Κ» 2.8.2023), με τους επιχειρηματίες να ισχυρίζονται μέχρι χθες… ότι είναι πλήρως νόμιμοι.

Ξηλώνονται οι πρώτες παράνομες ομπρέλες

Σε κάθε περίπτωση, η κατάληψη των παραλιών από ομπρελοκαθίσματα πλέον εύκολα αποδεικνύεται ακόμα κι αν αυτά σήμερα μαζευτούν, μέσω αεροφωτογραφιών των προηγούμενων ημερών, προκειμένου η Κτηματική Υπηρεσία να επιβάλλει πρόστιμα και κυρώσεις“.

Αρον άρον μαζεύουν τις ξαπλώστρες και στη Νάξο, υπό τον φόβο των προστίμων-5

Δείτε επίσης