Νάξος-Προβολή ντοκιμαντέρ “Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα” στην αίθουσα Π.Ε. Νάξου

απο Cyclades Open

Συμπράξεις που χρειαζόμαστε, θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε γιατί αφορούν το περιβάλλον και συνεπώς εμάς την ποιότητα ζωής μας και το μέλλον μας.

Το Cyclades Preservation Fund (CPF), η ANEMON Productions, το CINEDOC Island και το Hellenic Initiative (ΤΗΙ) σας προσκαλούν, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 17:00, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, να παρακολουθήσετε το βραβευμένο περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ “Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα”.

Τοπικοί πρεσβευτές της πρωτοβουλίας: Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου & Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Στόχος της πρωτοβουλίας ‘From Movies to Cyclades Movement | Από το Σινεμά στη Δράση για τις Κυκλάδες’ είναι να εμπνευστούμε και να κινητοποιηθούμε, ώστε να αναλάβουμε όλοι μαζί δράση για την προστασία των μοναδικών οικοσυστημάτων στα νησιά των Κυκλάδων.

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Mediterranean: Life under Siege)

Σκηνοθεσία: Frederic Fougea

Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ του Frédéric Fougea, αναδεικνύει τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου, αλλά και τους κινδύνους που αυτή αντιμετωπίζει, μέσα από μαγευτικές εικόνες.

Πρωταγωνιστούν αντιπροσωπευτικά είδη ζώων, πτηνών και θηλαστικών που ζουν στην Μεσόγειο, όπως η φάλαινα φυσητήρας, η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, μια οικογένεια πελαργών, ένας θαλάσσιος αετός και μια γάτα των Κυκλάδων.

Δείτε το trailer

Δείτε επίσης