Νάξος: Ψήφισμα του Πνευματικού Κέντρου και του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής για την αύξηση των δημοτικών τελών

απο Cyclades Open

Ο ένας μετά τον άλλον οι σύλλογοι των κατοίκων της κεντρικής και ορεινής Νάξου καταγγέλλουν τις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ως απαράδεκτες. Το Πνευματικό Κέντρο και ο σύλλογος Γυναικών Κωμιακής Νάξου εξέδωσαν κοινό δελτίο τύπου εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την πολιτική οριζόντιων αυξήσεων του δήμου, ενώ παράλληλα διατυπώνουν και σχετικές προτάσεις.

Αναλυτικά:

Οι σύλλογοι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΩΜΙΑΚΗΣ και ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩΜΙΑΚΗΣ, με ομόφωνη απόφαση, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού – καθαριότητας και επιβολής τέλους πολιτισμού – αθλητισμού.

Οι αυξήσεις αυτές έρχονται την ώρα που η δυσβάσταχτη ακρίβεια που ταλαιπωρεί την σημερινή οικογένεια, τροφοδοτεί με τεράστια κέρδη τους βιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους, τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ. Ενώ η υψηλή έμμεση φορολογία στα τρόφιμα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μαζί με τον ειδικό φόρο στα καύσιμα και την ενέργεια, έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη των τιμών και στην ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα, που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Η επικοινωνιακή πολιτική του Δημάρχου του τύπου «κάνουμε το καλύτερο στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας», δεν μπορεί να κρύψει την γενικότερη σύμπλευση του με την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης των δήμων, που με την σειρά τους μετακυλίουν το κόστος
στους δημότες.

Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη που επιλέγει ξανά να πληρώσουμε εμείς.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους κατοίκους του δήμου, να διεκδικήσουμε:

● Να παρθούν πίσω όλες οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

● Απαλλαγή επιβολής τελών για ευπαθείς ομάδες και μακροχρόνια ανέργους.

● Απαλλαγή για πολύτεκνους με χαμηλό εισόδημα κατά 50%

● Μείωση του συντελεστή στις μικρές επιχειρήσεις και αύξηση στα πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, πρώην ΔΕΚΟ, τράπεζες, Λατομεία, Ξενοδοχεία 4&5 αστέρων.

● Να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός και υποδομές για την διαχείρηση των υδάτινων πόρων.

● Εργα υποδομών ύδρευσης -αποχέτευσης που θα λύνουν χρόνια προβλήματα, με σεβασμό στο περιβάλλον.

● Δημιουργία χώρων αθλητισμού-πολιτισμού, με δωρεάν πρόσβαση. Στο χωριό μας δεν υπάρχουν υποδομές για την άθληση και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.


Τα Δ.Σ. των συλλόγων
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΩΜΙΑΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε επίσης