Νάξος: Με συνέντευξη Τύπου θα απαντήσει ο δήμαρχος στον ΦΟΣΔΑ-Αρνήθηκε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο [Ηχητικό]

Δανάη Μαύρου/Cyclades Voice

απο Cyclades Open
Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητές τους στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Φώτη Μαυρομμάτη, για όσα υποστηρίζει το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. σε επιστολή που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με “ανακρίβειες και ανυπόστατους ισχυρισμούς που διοχετεύονται από μερίδα αξιωματούχων του Δήμου Νάξου”. Αφορμή για την τοποθέτηση του κ. Μαυρομμάτη στάθηκε η πρόταση που υπέβαλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, κατά την ειδική συνεδρίαση που διεξήχθη τη Δευτέρα, ζητώντας ενημέρωση από το Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό τόσο για τη χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων του δήμου, όσο και για το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στη Νάξο.

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων λέγοντας αρχικά ότι επρόκειτο για ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και δεν γίνεται να αναφερθεί σε άλλα θέματα πλην αυτού για το οποίο διεξαγόταν η συνεδρίαση, τελικώς απάντησε σχετικά με τη χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων του δήμου, λέγοντας ότι θα τα λάβουν, καθώς και ότι για να γίνει αυτό ανέθεσε μάλιστα το θέμα σε σύμβουλό του.

Αρνήθηκε όμως ο Δημήτρης Λιανός να αναφερθεί στο φλέγον θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, λέγοντας πως εντός των επόμενων ημερών θα το πράξει σε συνέντευξη Τύπου που θα συγκαλέσει.

Δηλαδή, όπως παρατήρησε και ο επικεφαλής της “Δύναμης Δημιουργίας”, Βασίλης Βρούτσης, παρέκαμψε τη θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο, πόσο μάλλον επειδή και του ζητήθηκε, προκειμένου να απευθυνθεί για το θέμα πρώτα στα μέσα ενημέρωσης!

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο για ένα φλέγον και ζωτικής σημασίας θέμα, όταν μάλιστα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη διχείριση των στερτεών αποβλήτων και τη λειοτουργία τοπυ ΧΥΤΑ Νάξου είναι στο “κόκκινο”, μετά από την ακύρωση του διαγωνισμού για την εργολαβία που θα αναλάμβανε τη λειτουργία του μετά από εξώδικο που απέστειλε ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. επισημαίνοντας ότι δεν έχει δικαίωμα να προβεί στη δημοπράτησή του.

Μάλιστα, μετά από αυτήν την εξέλιξη, η μείζων μειοψηφία είχε ζητήσει άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις σχετικά με τη σχέση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με το ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, στην οποία να συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Φορέα, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όχι μόνο δεν συγκάλεσε σχετική συνεδρίαση, αλλά και αρνήθηκε να ενημερώσει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο ως όφειλε, παραπέμποντας το ανώτερο δημοτικό όργανο στη συνέντευξη Τύπου!

Όσο για την αιτιολογία που αρχικά πρόβαλε ο Δημήτρης Λιανός, ότι δεν ήταν εφικτή η ενημέρωση λόγω της διεξαγωγής ειδικής συνεδρίασης, αποδείχθηκε ότι αυτή δεν ίσχυσε όταν ενημέρωσε για τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων του δήμου, ούτε όταν στη διάρκεια συνεδρίασης τοποθετήθηκε για το θέμα του ΦΟΔΣΑ ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μανιός, αλλά και όταν τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Νίκος Σέργης, για την κοινωνική πολιτική του δήμου!

Ακούστε στο ΗΧΗΤΙΚΟ τι αναφέρθηκε στη συνεδρίαση

Πηγή: Cyclades Voice/Δανάη Μαύρου

Δείτε επίσης