Νάξος: Συνέντευξη του Β. Κατσαρά στην “Κοινή Γνώμη” για τον τουρισμό

απο Cyclades Open
Λειψυδρία Νάξος DW γερμανικός τύπος

Συνέντευξη στην ¨Κοινή Γνώμη” της Σύρου και στον Θοδωρή Καρατζούνη παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Β. Κατσαράς. Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έτους 2024, το φεστιβάλ γαστρονομίας που αναμένεται τον Μάϊο με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και κάποια ακόμα αυτονόητα εργαλεία για την προβολή ενός προορισμού, είναι η αιχμή του δόρατος για την τουριστική προβολή της Νάξου και φέτος.

Β. Κατσαράς: “Τη φετινή χρονιά στοχεύουμε και στη γαστρονομία”

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη”, για τους στόχους του Δήμου για το νέο έτος και ποια είναι τα πρώτα δείγματα από κρατήσεις μέχρι στιγμής. Μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι, “εμείς κάναμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο θέλουμε να υλοποιήσουμε το 2024. Κάποιες δράσεις όπως το marketing και τα social media, δεν έχουν σταματήσει ποτέ να λειτουργούν και υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις. Παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα προϋπολογισμός, κάποιες δράσεις ήδη υλοποιούνται. Μία καινούργια δράση που βάλαμε είναι να γίνει ανανέωση της ιστοσελίδας του Δήμου, καθώς επίσης να γίνει και μία καινούργια φωτογράφιση, γιατί οι καιροί αλλάζουν και εμείς είχαμε παλαιότερες φωτογραφίες οι οποίες θέλουν ανανέωση. Παράλληλα θα φτιάξουμε ένα αρχείο με βίντεο από το νησί και δράσεις που συμβαίνουν στον τόπο μας. Τη φετινή χρονιά στοχεύουμε και στη γαστρονομία, καθώς η Νάξος είναι ένας γαστρονομικός προορισμός και εμείς το Μάιο θα ξεκινήσουμε ένα νέο φεστιβάλ, που έχουμε ως στόχο να καθιερωθεί να γίνονται και ξεχωριστά βραβεία.”

“Το τριήμερο της αποκριάς θα υπάρξει αρκετός κόσμος που θα επισκεφτεί το νησί”

Σε ότι αφορά στις κρατήσεις για τη νέα χρονιά ο κ. Κατσαράς ανέφερε πως “οι κρατήσεις κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα. Αυτή την περίοδο οι προκρατήσεις είναι περίπου στο 10% και μπορούμε να πούμε ότι είναι παραπάνω από πέρυσι και ετοιμαζόμαστε φουλ για να ξεκινήσουμε. Το τριήμερο της αποκριάς θεωρείται ένα δυνατό τριήμερο, θα υπάρξει αρκετός κόσμος που θα επισκεφτεί το νησί καθώς έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και η αποκριά στη Νάξο. Από κει και έπειτα θα ξεκινήσει η σεζόν με αρχή το Πάσχα”.

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έτους 2024:

Δημιουργία επικαιροποιημένου φωτογραφικού ψηφιακού αρχείου υψηλής ποιότητας που θα χρησιμοποιηθεί σε όποια δράση προβολής κριθεί απαραίτητο (διαφημίσεις αφιερώματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.). Εκπόνηση αναλυτικών οδηγιών και καταλόγου των ζητούμενων φωτογραφικών μοτίβων για τη νέα τουριστική φωτογράφιση της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων με σκοπό την ανανέωση του υφιστάμενου φωτογραφικού αρχείου. Θα χρειαστεί ένας μεγάλος αριθμός φωτογραφιών που θα καλύψουν κάθε τουριστική πτυχή των πέντε νησιών.

Νέα Ιστοσελίδα

Η ανανέωση της τουριστικής ιστοσελίδας του Δήμου (www.naxos.gr) είναι απολύτως επιβεβλημένη, όπως αναφέρουν στον Δήμο. Έχοντας συμπληρώσει 10 χρόνια λειτουργίας, η σημερινή ιστοσελίδα είναι πλέον γερασμένη και ξεπερασμένη και προτείνεται να αντικατασταθεί από μια νέα ιστοσελίδα. Παρότι η σημερινή ιστοσελίδα διαθέτει πολύ καλό περιεχόμενο, απαιτείται μια εικαστική ανανέωση, τεχνική αναβάθμιση καθώς και προσθήκη κάποιων επιπλέον λειτουργιών. Οποιαδήποτε διαδικτυακή προβολή κι αν κάνει ο Δήμος, όπως λ.χ. διαδικτυακή διαφήμιση τύπου GoogleAdwords ή προώθηση στα κοινωνικά δίκτυα, αυτή θα καταλήξει μέσω των σχετικών links να φέρει επισκεψιμότητα στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Κοινή Γνώμη πατώντας ΕΔΩ

📸 Cyclades Open

Δείτε επίσης