Νέος κύκλος δωρεάν σεμιναρίων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, συνεχίζει και το 2022 τις δράσεις και ενέργειες για ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων του αγροδιατροφικού και πρωτογενή τομέα με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

απο Cyclades Open

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, συνεχίζει και το 2022 τις δράσεις και ενέργειες για ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων του αγροδιατροφικού και πρωτογενή τομέα, με έναν νέο κύκλο επιμόρφωσης για την «Ανάδειξη και αξιοποίηση του αγροδιατροφικού πλούτου των Κυκλάδων» στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει εξειδικευμένα σεμινάρια που αφορούν τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας, την ενημέρωση και έγκαιρη αντιμετώπιση ασθενειών, την αειφόρο φυτοπροστασία, τα οφέλη από την ανάπτυξη των τοπικών ποικιλιών και γηγενών καλλιεργειών, αλλά και την ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Τα σεμινάρια ξεκινούν τον Ιανουάριο με θέμα την Αμπελουργία. Εισηγήτρια στο θέμα αυτό θα είναι η Διευθύντρια του εργαστηρίου Αμπελολογίας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Κατερίνα Μπινιάρη ενώ θα συμμετέχουν ως ομιλήτριες και η κα Σταυρακάκη Μαριτίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια και η κα Μπούζα Δέσποινα, Γεωπόνος – Οινολόγος, Ειδικός Ε.ΔΙ.Π. του Εργαστηρίου Αμπελολογίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Γενάρη μήνα κλάδευε, φεγγάρι μη γυρεύεις» λέει ο σοφός λαός, έτσι το πρώτο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 αφορά τις σωστές πρακτικές κλαδέματος των αμπελιών στις Κυκλάδες, ενώ το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 με θέμα τους εμβολιασμούς των αμπελιών.

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο που δραστηριοποιείται στον χώρο του πρωτογενούς τομέα, της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας στις Κυκλάδες και θα πραγματοποιηθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων απογευματινές ώρες 18.00-20.00.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές καθώς και την αίτηση συμμετοχής η οποία γίνεται ηλεκτρονικά μπορείτε να βρείτε παρακάτω ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλέφωνο 22810 82346 (εσωτερικό 4) καθώς και στα γραφεία των νησιών σε Άνδρο 22820 51490 | Σαντορίνη 22860 25788| Μήλο 22870 23970 | Μύκονο 22890 23937 | Νάξο 22850 22767 | Πάρο 22840 23031 | Τήνο 22830 22404.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και μία ώρα πριν την έναρξη του κάθε σεμιναρίου, οπότε και θα αποστέλλεται ο σύνδεσμος παρακολούθησης σε όσους έχουν δηλώσει το email τους. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης στα τηλέφωνα που αναφέρονται παραπάνω.

Δείτε επίσης