Ο CEO της Google προειδοποιεί για την τεχνητή νοημοσύνη – “Θέλει έλεγχο όπως τα πυρηνικά όπλα”

απο Cyclades Open
AI ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Ιδιαίτερα ανήσυχος με την τεχνητή νοημοσύνη εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, σε μια περίοδο μάλιστα που αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή 60 minutes του CBS, ο Pichai δήλωσε χαρακτηριστικά για τις ανησυχίες που επικαλέστηκε ότι “τον κρατούν ξύπνιο τη νύχτα”, προσθέτοντας πως η τεχνολογία θα μπορούσε να αποδειχθεί “πολύ επιβλαβής” αν αναπτυχθεί λανθασμένα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ζήτησε επίσης ένα παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη, παρόμοιο με αυτό για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, υπογραμμίζοντας πως ο ανταγωνισμός στον τεχνολογικό κλάδο, θα μπορούσε παραμερίσει τις ανησυχίες για ζητήματα ασφαλείας.

Επιπλέον, τόνισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα, λόγω των δυνατοτήτων για παραπληροφόρηση.

“Με την τεχνητή νοημοσύνη θα είναι εφικτό να δημιουργηθεί εύκολα ένα βίντεο, όπου θα μπορούσε να φαίνεται ο Σκοτ (σ.σ Σκοτ Πέλεϊ, ο δημοσιογράφος του CBS που του πήρε τη συνέντευξη) να λέει κάτι, ή εγώ να λέω κάτι, που ποτέ δεν είπαμε. Και θα μπορούσε να είναι αληθοφανές. Σε κοινωνική κλίμακα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τον Guardian, ερευνητές και υποστηρικτές της τεχνητής νοημοσύνης ζήτησαν εξάμηνη “παύση” στην ανάπτυξη μιας ισχυρής τεχνολογίας ΑΙ.

Πηγή: NEWS247

Δείτε επίσης