Οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» στην ΕΡΤ – Ο υπερτουρισμός και οι συνέπειες του στις Κυκλάδες

απο Cyclades Open
ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΡΤ

Καλεσμένος στην εκπομπή Επίλογος του Απόστολου Μαγγηριάδη στην ΕΡΤ ήταν την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παλαιολόγος από τις «Βιώσιμες Κυκλάδες». Μαζί με τον Γιάννη Παπαδόπουλο από την Καθημερινή συζήτησαν για τα πρόσφατα ρεπορτάζ τους σε νησιά των Κυκλάδων, για την υπερδόμηση, την έλλειψη κρίσιμων υποδομών, τις ανησυχίες που γεννά η ραγδαία μεταμόρφωση του κυκλαδίτικου τοπίου, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί προορισμοί εκτός τουριστικής σεζόν.

Γιάννης Παλαιολόγος, Δημοσιογράφος – Βιώσιμες Κυκλάδες

Στην εκπομπή μίλησε και η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη για την οικοδομική δραστηριότητα στο νησί ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν, ενώ ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης Πάρις Τσάρτας από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο εξήγησε πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να πετύχει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Παρακολουθήστε την εκπομπή στο Ertflix (54 λεπτά).

Πηγή: Βιώσιμες Κυκλάδες

.


«Βιώσιμες Κυκλάδες-Sustainable Cyclades», είναι το νέο εγχείρημα της «Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία» που υποστηρίζεται από το inside story. Το project θα αναδείξει τα πολλαπλά ζητήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες, από την αδυναμία ζωτικών υποδομών για να ανταπεξέλθουν στην πληθυσμιακή έκρηξη του καλοκαιριού ως την αλλοίωση του τοπίου και τις ελλιπείς δημόσιες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στους νησιώτες.

Δείτε επίσης