Οικονομία: Ξεκινάει σήμερα το Φόρουμ των Δελφών

απο Cyclades Open

Με την εναρκτήρια ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ξεκινάνε σήμερα οι εργασίες του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, οι οποίες θα διαρκέσουν ως το Σάββατο 29 Απριλίου.

Πάνω από 980 διακεκριμένες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της διπλωματίας και της κοινωνίας των πολιτών συμμετέχουν στις δεκάδες θεματικές και τις εκατοντάδες (κυριολεκτικά) συζητήσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνονται παράλληλα σε διαφορετικούς χώρους, συμπυκνώνοντας σε ένα τετραήμερο ένα πλούσιο πρόγραμμα για τα ζητήματα που απασχολούν την εποχή μας.

Υπό τον ενιαίο τίτλο «Paradigm Shifts» (αλλαγή παραδείγματος), έναν όρο δανεισμένο από τη φιλοσοφία των επιστημών, το φετινό φόρουμ είναι δομημένο σε πέντε θεματικούς άξονες: Μεταβαλλόμενη Γεωπολιτική Σκακιέρα, Κλίμα και Περιβάλλον, Βιώσιμη Οικονομία και Χρηματοδότηση, Κοινωνική Ενσωμάτωση, Τεχνολογική Πρόοδος. Οι συζητήσεις θα μεταδίδονται ζωντανά σε έξι ταυτόχρονα live streams και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε δωρεάν online με εγγραφή στη σχετική φόρμα, στην ιστοσελίδα delphiforum.gr.

Μόνο σήμερα μετρήσαμε 49 διαφορετικές ενότητες συζητήσεων, που διαρκούν από 20 ώς 35 λεπτά μάξιμουμ και ξεκινάνε από πολυπρόσωπα πάνελ μέχρι τετ α τετ συνεντεύξεις κορυφαίων πολιτικών, επιστημόνων και διπλωματών, κάθε φορά με έναν επιλεγμένο δημοσιογράφο.

Στη σημερινή ατζέντα την τιμητική τους έχουν οι διεθνείς σχέσεις, με θεματικές όπως «Διαμορφώνοντας την αναδυόμενη παγκόσμια τάξη», «Το μέλλον της παγκοσμιοποίησης», «Η πολιτική την εποχή της Γενιάς Ζ», η εκπαίδευση, η Δικαιοσύνη και η δημοκρατία, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, οι αναδυόμενες πόλεις και περιφέρειες, αλλά και το μέλλον του πλανήτη, με έμφαση στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών/Αφροδίτη Τζιαντζή

Δείτε επίσης