Όταν το δημόσιο έχει…”κέφια”-Πήγε να πάρει τη σύνταξή της και έμαθε… ότι έχει πεθάνει!

απο Cyclades Open

Πήγε να εισπράξει τη σύνταξή της και ενημερώθηκε πως είναι νεκρή. Ο λόγος για την κ. Πόπη που βρέθηκε «νεκρή» στο σύστημα του ΙΚΑ με αποτέλεσμα να σταματήσει να της καταβάλλεται η σύνταξή της. Ο κ. Χαράλαμπος Μυλωνίδης κατήγγειλε ότι το ασφαλιστικό Ταμείο, θεώρησε τη σύζυγό του νεκρή, ωστόσο της κατέβαλε τη σύνταξη, και τώρα τους ζητά πίσω δύο καταβληθέντα ποσά. Ο κ. Μυλωνίδης από τη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλε ότι η γυναίκα του πήγε στο ΙΚΑ να ρωτήσει γιατί δεν της έχει καταβληθεί η σύνταξη, και οι υπάλληλοι της είπαν ότι είναι νεκρή εδώ και τρεις μήνες.

«Πήγαμε στο ATM, Στις 31 Αυγούστου και πήγε η γυναίκα μου να πάρει τη σύνταξη και δεν είχε μπει η σύνταξη. Πάει η γυναίκα μου στο ΙΚΑ της Δράμας, να ρωτήσει για ποιο λόγο δεν μπήκε η σύνταξη. Της είπαν ότι η κυρία Μυλωνίδου είναι νεκρή εδώ και 3 μήνες. Άνοιξε το κομπιούτερ η υπάλληλος, η γυναίκα μου ήταν παρούσα, και της λένε ότι θα επιστρέψει και τρεις μήνες σύνταξης πίσω, και ότι τη σύνταξη παράνομα την εισέπραξαν οι κληρονόμοι. Δεν υπάρχει συνωνυμία, η γυναίκα μου άρχιζε και έκλαιγε», είπε.

«Τη Δευτέρα πήγα στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας Θεσσαλονίκης, και ο υπάλληλος είπε ότι έγινε λάθος από έναν δήμο της Ελλάδος. Τι δουλειά έχει ένας δήμος από την Πελοπόννησο ή τον Έβρο; Ακόμα τη θεωρούν νεκρήΘα κάνω αγωγή», συμπλήρωσε. «Εγώ είμαι η “νεκρή” και είμαι σε σοκ αυτή τη στιγμή. Το δημαρχείο έστειλε έναν κωδικό στο ΙΚΑ, το ΙΚΑ δεν διασταύρωσε ότι δεν υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου μου; Και καλά, οι τρεις συντάξεις, γιατί δεν βάλανε και τα έξοδα κηδείας μου; Είχα σκοπό να πάω να κάνω και κόλλυβα να τους πάω! Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου, είναι κωμικοτραγικό. Την ημέρα που το έμαθα έκανα τα 3μηνα του πεθερού μου», είπε η κυρία Πόπη. «Μου είπαν κάνουν τις ενέργειες. Εάν στο τέλος του μήνα δεν πάρω τη σύνταξή μου, θα κάνω αγωγή. Δεν απαντούν ποτέ και κανείς στα τηλέφωνα, για να μας πουν τι γίνεται», ανέφερε.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δείτε επίσης