Παράνομες οι παραπλανητικές “ενημερωτικές” πινακίδες στην Λαγκούνα (ΚΑΖ)-Πρέπει να απομακρυνθούν

Ειρήνη Προμπονά

απο Cyclades Open

Μπορεί η….πατρότητα των παραπλανητικών “ενημερωτικών” πινακίδων μέσα στη Λαγκούνα και στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής να αγνοείται, με τις φήμες να οργιάζουν, ωστόσο η Αστυνομία δεν βρήκε κανένα “νομικό κενό” και κρίνοντας τις ταμπέλες παράνομες-γιατί αυτό είναι- ζήτησε από τον δήμο να τις απομακρύνει.

Βέβαια η δημοτική αρχή έχει αποκτήσει μια κακιά συνήθεια. Αντιλαμβάνεται τον νόμο κατά το δοκούν. Αλλού “ο νόμος είναι παράλογος” (βλέπε ΦΟΔΣΑ) και γίνεται σήριαλ μια υπόθεση η οποία θα μπορούσε να έχει καταλήξει στο ΣτΕ από την αρχή και να έχει συμπαρασύρει και άλλα νησιά-για να έχει νόημα το αντάρτικο του δήμου μας- αλλού βλέπει “νομικό κενό” (βλέπε Λαγκούνα), αλλού δεν γνωρίζει αν η αφαίρεση παράνομης πινακίδας είναι δική της αρμοδιότητα ή της Περιφέρειας και πάει λέγοντας.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί πως ορισμένοι συντοπίτες μας έχουν την αίσθηση πως το νησί που διαμένουν 22 χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι είναι πιο… δικό τους, από των υπολοίπων. Πως έχουν παραπάνω δικαιώματα, βρε αδερφέ. Έτσι, ανεπισήμως πάντα, στις παρέες τους διατείνονται πως καλώς έβαλαν ταμπέλα στη Λαγκούνα γιατί λέει η περιοχή “θα αποχαρακτηριστεί”.

Δεν γνωρίζουμε τι ξέρουν που δεν γνωρίζουμε εμείς οι…λιγότερο εως καθόλου “τσιφλικάτοι”, ωστόσο καλό είναι να μην ασχολούμαστε με τις φήμες που σκοπό έχουν να σπείρουν φόβο και-κυρίως- τετελεσμένα γεγονότα.

Οι παραπλανητικές και παράνομες “ενημερωτικές” πινακίδες πάντως, για να γυρίσουμε στο κυρίως θέμα μας, παραμένουν στη θέση τους, παρά την ενημέρωση πως πρέπει να απομακρυνθούν καθώς είναι παράνομες, σύμφωνα με την Αστυνομία. και παρά το γεγονός πως ξεφύτρωσαν εν μια νυκτί, χωρίς επίσημη αίτηση από φορέα και χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν πως η περιοχή είναι προστατευόμενη. Χωρίς καν να ληφθεί υπ’ όψιν ούτε το υλικό και οι προδιαγραφές που φέρουν τέτοιες ενημερωτικές πινακίδες (δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά ο νομοθέτης).

Εκτός κι αν η δημοτική αρχή θεωρεί πως δεν χρειάζεται να υπακούσει στο νόμο, όπως οι υπόλοιποι πολίτες οφείλουν να κάνουν γιατί είναι υπεράνω αυτού ή αν υπάρχει προθεσμία που επιθυμεί να εξαντλήσει μήπως και ξεχαστεί το θέμα ελέω επικαιρότητας.

Ίδωμεν…

Δείτε επίσης