Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου: Μηνυτήρια αναφορά για παράνομες επεμβάσεις στον αιγιαλό

απο Cyclades Open
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΥΡΟΥ ΣΥΡΟΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Όπως ενημερώνει το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ) στην περιοχή του Μέγα Γιαλού, σε συγκρότημα πολυτελών εξοχικών κατοικιών με δύο πισίνες, εξελίσσονται εδώ και καιρό παράνομες οικοδομικές εργασίες στον αιγιαλό. Οι εργασίες συνιστούν βίαιη επέμβαση στο περιβάλλον, αλλοιώνουν μόνιμα το φυσικό ανάγλυφο και μετατρέπουν τον αιγιαλό σε έκταση ιδιωτικής χρήσης, κατά παράβαση του Συντάγματος και του Νόμου.

Πιο συγκεκριμένα, έχει διαμορφωθεί πέτρινη σκάλα που κατέρχεται από τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία μέχρι τον αιγιαλό. Επιπλέον, όλη η έκταση του αιγιαλού έχει επιστρωθεί με σκυρόδεμα. τοποθετήθηκε ξύλινη πλατφόρμα και έχουν κατασκευαστεί σκαλιά εντός της θάλασσας, διαμορφώνοντας το χώρο σε ένα είδος ιδιωτικής πισίνας, καθώς οι εμπλεκόμενοι έκριναν ότι η φυσική διαμόρφωση του αιγιαλού ήταν ασύμβατη με την αισθητική τους και περιόριζε την ακώλυτη πρόσβαση σε αυτόν.

Στο χώρο υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το σκυρόδεμα που χρησιμοποιείται για την αυθαίρετη αλλοίωση του αιγιαλού παρασκευάζεται εντός ιδιοκτησίας και διοχετεύεται μέχρι τον αιγιαλό μέσω αγωγού που καμουφλάρεται με κλαδιά (!)

Το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου διεκδικεί με συνέπεια την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό. Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας προς όλους όσους συμβάλλουν στην καταστροφή του μοναδικού τοπίου του νησιού μας, ιδιοποιούμενοι τον φυσικό μας πλούτο και τα κοινά αγαθά. Αντιστεκόμαστε στο θράσος και την αυθαιρεσία των λίγων που στρέφεται κατά των δικαιωμάτων των πολλών. Υπερασπιζόμαστε το ζωτικό μας χώρο. Υπερασπιζόμαστε τις παραλίες και τις ακτές του νησιού μας!

Ο σύλλογός μας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου ζητώντας την άμεση παρέμβασή της κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Απευθύνθηκε, επίσης, προς την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων ζητώντας την επιβολή της νομιμότητας με την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών.

Η μηνυτήρια αναφορά μας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου: https://drive.google.com/…/1PC…/view…

Η αναφορά μας προς την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων: https://drive.google.com/…/1PHsUuFeMbKctYIi6Ntq…/view..

+5

Πηγή/Φωτογραφίες: Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

Δείτε επίσης