Πάρος: Διημερίδα με θέμα τις στρατηγικές για την αειφορία στην Πάρο

απο Cyclades Open

Διημερίδα με θέμα τις στρατηγικές για την αειφορία στην Πάρο συνδιοργανώνουν, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου (ώρες 10:00-14:00 και 18:30-21:30στην αίθουσα του ΕΠΑΛ, ο Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Αθήνας, ο Σύλλογος Φίλων Πάρου – Αντιπάρου, ο Μ.Ε.Ε.Α.Σ. «Υρία» Λευκών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς.

Στο πλαίσιο της διημερίδας -που θα συμμετέχουν ως εισηγητές πανεπιστημιακοί ερευνητές, αλλά και φορείς της Πάρου- θα συζητηθούν θεματικές ενότητες που αφορούν τον βιώσιμο τουρισμό, τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, την χωροταξία – δόμηση και τις υποδομές για την κλιματική κρίση.

«Η Πάρος, το αγαπημένο και πανέμορφο νησί μας, ήδη από δεκαετίες χαρακτηρισμένο ως Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους, βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι ανάγκη να διερωτηθούμε που πάμε. Καλούμε τους συμπολίτες μας στο διήμερο ομιλιών, που διοργανώνουμε με τη συμμετοχή σημαντικών ειδικών επιστημόνων από όλη την Ελλάδα, για να καταθέσουμε την αγωνία μας, να συζητήσουμε προτάσεις και να διερευνήσουμε τις δυνατότητες ενός άλλου προτύπου ανάπτυξης, με κεντρικό άξονα την ανάγκη της αειφορίας και όχι την αλόγιστη μεγέθυνση των αριθμών», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση – πρόσκληση οι συνδιοργανωτές.

Δείτε το πρόγραμμα και των 2 ημερών εδώ

Διοργάνωση:
Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Αθήνας
Σύλλογος Φίλων της Πάρου & Αντιπάρου
Μ.Ε.Ε.Α.Σ. Ύρια Λευκών
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς

Υπεύθυνη Διοργάνωσης: Τόνια Παντελαίου

Δείτε επίσης