Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Εγκρίθηκε η έκθεση πεπραγμένων

απο Cyclades Open

Τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής για το 2021 ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

«Το 2021 ήταν άλλη μια δύσκολη χρονιά, καθώς ήταν η δεύτερη χρονιά της πανδημίας», σημείωσε παρουσιάζοντας τον απολογισμό ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, για να προσθέσει ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κατέγραψαν σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανάκαμψης στην Ευρώπη.
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συμφωνία για την πενταετή συνεργασία με την TUI, στο πρόγραμμα GR-eco islands, που αφορά κατ’ αρχάς την Χάλκη και την Αστυπάλαια, στη διαχείριση της πανδημίας, σε παρεμβάσεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο αθλητισμός, τα έργα, ο καθαρισμός των ρεμάτων, οι δασικοί χάρτες και η διαχείριση των απορριμμάτων.

«Έγιναν αρκετά, μπορούσαν να γίνουν περισσότερα», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Γλυνός, που επισήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη να προχωρήσει η λειτουργία των υδατοδρομίων, να ιδρυθεί ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο νοσοκομείο Ρόδου και να ιδρυθεί τμήμα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κω.
«Η περιφερειακή αρχή επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο στην εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», σημείωσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μαρία Χατζηγιάννη, ενώ κριτική άσκησαν ο επικεφαλής της παράταξης «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», Χαράλαμπος Κόκκινος, και της «Ελληνικής Αυγής», Νίκος Αττιτής.

«Μόνο για τα Rafale δεν μας έχετε κάνει παρατήρηση», απάντησε στην κριτική των παρατάξεων της μειοψηφίας ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, κατηγορώντας τες ότι ψάχνουν με κόπο να βρουν αρνητικά για να κάνουν κριτική στην περιφερειακή αρχή.

Πηγή: ΕΡΤ News

Δείτε επίσης