Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχίλοχος: Διαμαρτυρία στις 28/01 για τις αυθαιρεσίες στην ακτογραμμή της Πάρου

απο Cyclades Open
Διαμαρτυρία για αυθαιρεσίες στην ακτογραμμή της Πάρου

Πρόσκληση σε διαμαρτυρία στη Βαγιά.

Όχι Καταπατητές σε Παραλίες και Ακτές!

Στην περιοχή της Βαγιάς, στον Κάμπο της Πάρου, εξελίσσονται εδώ και καιρό εργασίες δόμησης ενός τοιχίου επάνω στην ακτογραμμή, και σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από το κύμα.

Από την Τετάρτη 3.1.2024  ενημερώσαμε εγγράφως τη Πολεοδομία Πάρου, το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στη Σύρο ότι εκτελούνταν εντατικές εργασίες επέκτασης του τοιχίου. Η Πολεοδομία και η Αστυνομία αντέδρασαν άμεσα και η Πολεοδομία βεβαίωσε την παρανομία και διέταξε διακοπή εργασιών. Παρόλα αυτά οι εργασίες συνεχίστηκαν και μάλιστα σε ώρες νυχτερινές με τη βοήθεια προβολέων.

 Ο Δήμαρχος Πάρου επίσης πήρε θέση για το θέμα, απευθύνοντας επιστολές προς την Εισαγγελία και την Κτηματική Υπηρεσία Σύρου και ζητώντας την επιβολή της νομιμότητας.

Εμείς αποφασισμένοι να μη σταματήσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι για τη διεκδίκηση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων μας ως πολιτών στις παραλίες και τις ακτές του νησιού μας, οργανώνουμε εξόρμηση στο επίμαχο σημείο στη Βαγιά για να διαδηλώσουμε την αγανάκτησή μας προς όλους και όλα όσα συμβάλλουν στην διαιώνιση της καταστροφικής αυθαιρεσίας στο νησί μας. Αυτή τη φορά στη διαμαρτυρία μας συμμετέχει και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου μετά από σχετική του απόφαση.

Υπερασπιζόμαστε τις παραλίες και τις ακτές του νησιού μας, υπερασπιζόμαστε το νησί μας!

Θα βρεθούμε στη Βαγιά την Κυριακή 28/1/2024, στις 12 το μεσημέρι.

Σημεία προσυνάντησης:

Παροικία Περιφερειακός, πάρκινγκ απέναντι από είσοδο Γυμνασίου, ώρα 11.30
Αλυκή: Άγιος Νικόλαος (περίπτερο) ώρα 11.30 π.μ
Νάουσα: Ιατρικό Κέντρο Διάγνωση ώρα 11.15 π.μ

Παρακαλούμε όσους διαθέτουν αυτοκίνητα να βρεθούν στα σημεία προσυνάντησης για να εξυπηρετήσουν και όσους δεν έχουν ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.

Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχίλοχος
Κίνηση Πολιτών Πάρου

Δείτε επίσης