Σαντορίνη-Α. Ηλιόπουλος: Υπήρξε μια μικρή μείωση στη ροή των κρατήσεων-Η σεζόν θα κλείσει στα επίπεδα του 2022,+-5%

απο Cyclades Open
Αντ. Παγώνης-Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης: Απαντήσεις για κρατήσεις, υπερτουρισμό και παρεμβάσεις που χρειάζεται η Σαντορίνη

Τα δημοσιεύματα που μιλάνε για μείωση στις αφίξεις 30% δεν είναι σωστά. Έχουμε μια μείωση του 4% στις αφίξεις  εξωτερικού για τον Μάϊο σε σχέση με το 2022 αλλά έχουμε αύξηση στις αφίξεις εσωτερικού 27%. Στο σύνολο λοιπόν οι αφίξεις παρουσιάζουν αύξηση το τελευταίο 5μηνο σε σχέση με το 2022 αναφέρει σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης  στο Santorini Magazine, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Ηλιόπουλος. Είναι ένα σύνολο παραγόντων που διαμορφώνει την τελική εικόνα.

Ο Α. Ηλιόπουλος απαντά για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν την Σαντορίνη ως πανάκριβο προορισμό, την σύνδεση της με την Μύκονο, την άνοδο των τιμών στα καταλύματα και την εστίαση, τα προβλήματα του νησιού, την κρουαζιέρα, την διαχείριση του προορισμού κ.α (ακούστε το Podcast).

X.K.: Θα θέλαμε να μας δώσετε την εικόνα που έχει η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης για την κίνηση των επισκεπτών στο νησί αυτή τη στιγμή

Α. Ηλιόπουλος: Έχουνε βγει κάποια δημοσιεύματα που θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μιλάνε για μείωση στις αφίξεις 20 και 30% αυτό δεν ισχύει. Από τα στοιχεία που έχουμε από το Αεροδρόμιο και τις αεροπορικές αφίξεις εξωτερικού για το μήνα Μάιο φαίνεται μια μικρή μείωση του 4%. Είχαμε 77.800 αφίξεις το Μάιο έναντι 81600 το 2022 που είναι 4,6% μείωση. Ωστόσο είχαμε αύξηση στις αφίξεις εσωτερικού 27% 77.800 αφίξεις το Μάιο έναντι 60.800 το 2022. Στο σύνολο λοιπόν οι αφίξεις είναι περισσότερες από το 2022.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης του Α. Ηλιόπουλου στην Χαρά Καπότου στο santorinimagazine.gr

Δείτε επίσης