Σαντορίνη: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την λήψη μέτρων σε Θήρα-Θηρασιά λόγω κατολισθητικού κινδύνου

απο Cyclades Open

Μέτρα που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, περιορισμούς στην κυκλοφορία των επισκεπτών και τοποθέτηση σήμανσης (με πινακίδες), σε  σημεία της Σαντορίνης και της Θηρασιάς προς αποφυγή έκθεσης σε κατολισθητικό κίνδυνο λαμβάνει η κυβέρνηση., έπειτα από το κατολισθητικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στις 27 Απριλίου στο λιμάνι του Κόρφου στη Θηρασιά.

Την απόφαση της κυβέρνησης αποκάλυψε το βράδυ του Σαββάτου το santorinimagazine.gr, ενώ το σχετικό δελτίο τύπου που ανακοινώθηκε χτες (26/05) το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής περιελάβανε τη δέσμη των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων έργων απομείωσης του κατολισθητικού κινδύνου που θα υλοποιηθούν, με βάση μελέτη του Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιου Λέκκα και του ΕΚΠΑ.

Τα έργα αφορούν κατά κύριο λόγο σε εκτεταμένες αντιστηρίξεις κατά μήκος της περιοχής της καλδέρας, υποστήριξη πρανών σε σημεία υψηλού κινδύνου και αντίστοιχες δομικές παρεμβάσεις.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργείο Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας,

Σήμερα 27/05 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ Τεύχος Β αρ. φυλλ. 2969 25/05/2024 που αφορά “Λήψη μέτρων ελεγχόμενης πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων σε επιμέρους σημεία των νήσων Θήρας και Θηρασιάς”

Αναλυτικά:

Διαβάστε σχετικά:

Φωτογραφία: Χαρά Καπότου/santorinimagazine.gr

Δείτε επίσης