Σαντορίνη: Εγγραφές στα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ

απο Cyclades Open

Οι εκπαιδευτικές συναυλίες της δράσης «η μουσική πάει σχολείο», που πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ με το «Transcription Ensemble», συνεχίζονται με τους μαθητές και τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων να έρχονται σε επαφή με έργα κλασικής μουσικής δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το οποίο συνδυάζει επιλογές κλασικών έργων, καθοδήγηση/επεξήγηση από μουσικοπαιδαγωγό και άλλες παράλληλες δραστηριότητες, προσφέροντας ανεκτίμητες ποιοτικές εμπειρίες στα παιδιά.

Η δράση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20:30 με μία κεντρική συναυλία κλασικής μουσικής από το «Transcription Ensemble» στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ, όπου θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε έργα και αποσπάσματα από τα τους Ουγγρικούς Χορούς του Johannes Brahms και τις «Εποχές» του Antonio Vivaldi αλλά και του Astor Piazzola σε μεταγραφή για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, το Τρίο «Dumky» του μεγάλου Τσέχου συνθέτη Antonin Dvorak κ.ά.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στην ίδια αίθουσα ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή Μουσικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Νικολάου Ζαφρανά με τίτλο «Τα οφέλη της μουσικής εκπαίδευσης».

 Το «Transcription Ensemble» αποτελείται από τους Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί).

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Δείτε επίσης