Σαντορίνη: Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ

απο Cyclades Open

Ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζει ο Δήμος Θήρας την ομόφωνη έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) της μελέτης αποκατάστασης του ΧΑΔΑ της Σαντορίνης στη θέση “Αλωνάκι”.

Η έγκριση σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας ελήφθη χθες 29 Αυγούστου σε διαδικτυακή συνεδρίαση. Η απόφαση αυτή , αναφέρεται πως ήταν αναγκαία προκειμένου η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους της αποκατάστασης και να ανοίξει ο δρόμος για την δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

Ο Δήμος Θήρας εκφράζει τη ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη επισημαίνοντας πως υπήρξε σημαντική χρονική καθυστέρηση για την συγκεκριμένη απόφαση η οποία καθυστέρησε το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων υπενθυμίζεται  επίσης ότι έχουν ολοκληρωθεί :

  • H  εκπόνηση της Τεχνικής Μελέτης από το 2021
  • την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του αναγκαίου χώρου των 50 στρεμμάτων για την αποκατάσταση και για την ενδιάμεση φάση επεξεργασίας  με την καταβολή του τιμήματος 300.000 ευρώ
  •  την ένταξη του έργου της αποκατάστασης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 4.025.000,00 €.

Στην ανακοίνωση επίσης γίνεται ειδική μνεία στον πρόωρα εκλιπόντα Γενικο Γραμματέα του Δήμου Γιάννη Ευδαίμων για την πολύτιμη συμβολή του σχετικά με το έργο της αποκατάστασης.

Πηγή: santorinimagazine.gr

Δείτε επίσης