Σχολεία: Ανοίγουν οριστικά στις 10 Ιανουαρίου – Με 3 έως 5 self test ανά εβδομάδα η επιστροφή

απο Cyclades Open

“Πράσινο φως” για άνοιγμα στις 10/1 από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία εισηγήθηκε τη διενέργεια τριών self test την εβδομάδα, αριθμός που θα αυξάνεται σε περίπτωση κρούσματος.

Άνοιγμα των σχολείων κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, όπως δηλαδή είχε αρχικά προγραμματιστεί, εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη μεσημεριανή συνεδρίασή της την Τρίτη (4/1).

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει εισήγηση για διενέργεια τριών self test ανά εβδομάδα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον στις σχολικές αίθουσες, τα οποία θα αυξάνονται στα πέντε σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα στην τάξη. Σε αυτή την περίπτωση δηλαδή, οι μαθητές θα υποβάλλονται σε self test κάθε ημέρα πριν προσέλθουν στις αίθουσες.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η κυβέρνηση επισημοποίησε την πρόθεσή της για άνοιγμα των σχολείων τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ζητώντας πιο αυστηρά πρωτόκολλα.

Να σημειωθεί πως στην Επιτροπή εξετάζεται και το σενάριο να διαφοροποιηθεί το 50+1% των κρουσμάτων ενός τμήματος που μέχρι πρότινος απαιτούνταν για να κλείσει.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις απογευματινές ανακοινώσεις από Θανάση Πλεύρη και Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: News247.gr

Δείτε επίσης