Σε Ελληνο-σουηδικά χέρια περνάει η εταιρεία ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

απο Cyclades Open

Σε συμφωνία για την πλήρη εξυγίανση και την απόκτηση της «Μπουτάρη» ήρθε η Premia Proporties, στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο Ελληνο-σουηδός επιχειρηματίας Ηλίας Γεωργιάδης της STERNER STENHUS.

Το συνολικό τίμημα για τα ακίνητα, τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία και την αποπληρωμή των υποχρεώσεων σε πιστωτές και δημόσιο, καθορίστηκε σε 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Η δομή της συναλλαγής περιλαμβάνει τον διαχωρισμό των ακινήτων από την οινοποιητική και εμπορική δραστηριότητα, γεγονός το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερη αξία σε όλους τους επενδυτές.

Η Premia, σύμφωνα με τους όρους του deal, συμμετέχει ως επενδυτής για την ακίνητη περιουσία, ενώ η εταιρεία SSG Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ (θυγατρική της STERNER STENHUS GREECE AB βασικός μέτοχος της Premia) θα αναλάβει την παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα, μέσω της μεταβίβασης των σημάτων, των παραγωγικών μηχανημάτων, των αποθεμάτων και των αναμορφωμένων απαιτήσεων και υποχρεώσεων. Η νέα εταιρεία θα απορροφήσει το σύνολο του προσωπικού της «Μπουτάρης».

Στα ακίνητα, τα οποία θα αποκτήσει η Premia, περιλαμβάνονται κτίρια συνολικής έκτασης 28.000 τετραγωνικών μέτρων (πέντε οινοποιεία, κτίριο γραφείων στο Πικέρμι Αττικής καθώς κι άλλα κτίρια) και πέντε αμπελώνες 600 στρεμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται στις καλύτερες τοποθεσίες παραγωγής οίνου της χώρας (Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντινεία, Νεμέα, Σαντορίνη, Κρήτη).

Το επιχειρηματικό σχέδιο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις στο brand «BOUTARI», στα εμπορικά σήματα, στις παραγωγικές εγκαταστάσεις, στον εκσυγχρονισμό συστημάτων και οργανωτικών δομών, καθώς και στις περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Με την επικύρωση του deal, η «Μπουτάρης» καταφέρνει να ρυθμίσει το σύνολο των χρεών της, ύψους 74 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35 εκατ. ευρώ αφορούν τις τράπεζες και τα 20 εκατ. ευρώ το ελληνικό δημόσιο.

«Με την επένδυση στην εταιρεία ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ η οποία λειτουργεί για πάνω από 140 χρόνια, ανοίγονται οι δυνατότητες για την εξυγίανση και την μελλοντική ανάπτυξη μιας ιστορικής επιχείρησης. Ο στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν τόσο οι παραγωγικές δυνατότητες όσο και η τεχνογνωσία και η εμπειρία που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό της ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ώστε τα προϊόντα της να απολαμβάνονται από περισσότερους καταναλωτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μετά την υπογραφή του deal.

Πηγή: NewMoney

Δείτε επίσης