ΣΕΑ στη Μύκονο: «Πρέπει να καταλάβουν πως οι μαφιόζικες πρακτικές δεν περνάνε»-Διαμαρτυρία την Τρίτη στο νησί

Στάση εργασίας απο την ΑΔΕΔΥ

απο Cyclades Open

Σε βαθμό κακουργήματος αναβαθμίστηκε η κατηγορία για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, μια εξέλιξη που ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) βλέπει θετικά καθώς θα ανοίξουν τηλέφωνα και έτσι οι αρχές ίσως οδηγηθούν στον φυσικό, και ενδεχομένως και ηθικό, αυτουργό. «Γιατί είναι σαφές πως το θέμα δεν ήταν προσωπικό» τόνισε απ’ τη Μύκονο η πρόεδρος του ΣΕΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, που βρίσκεται στο  νησί για συναντήσεις με τον δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και φορείς.

«Ήρθαμε στη Μύκονο, για να στηρίξουμε τους συναδέλφους και να στείλουμε μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε» τόνισε η Δέσποινα Κουτσούμπα και σε άλλο σημείο υπογράμμισε: «Για εμάς είναι πολύ απλό. Χτυπάνε έναν από εμάς; Πρέπει να πάρουμε απάντηση από την πολιτεία. Πρέπει να καταλάβουν πως οι μαφιόζικες πρακτικές δεν περνάνε!».

«Θα κάνουμε μια σειρά με συναντήσεις με φορείς και θα ζητήσουμε από όλους να όχι απλά να καταδικάσουν την επίθεση αλλά να απομονώσουν στοιχεία τα οποία δρουν στη Μύκονο με μαφιόζικο τρόπο. Και από όσο γνωρίζουμε, από όταν ξέσπασε αυτή η ιστορία, έχουμε πάρα πολλά μηνύματα ότι αυτά τα στοιχεία που δρουν με μαφιόζικο τρόπο, έχουν βάλει στόχο τους πολίτες της Μυκόνου και τους νομοταγείς επαγγελματίες του νησιού» πρόσθεσε. 

Η πρόεδρος του ΣΕΑ είπε ακόμα ότι «συνάδελφοί μας ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους» και επανέλαβε πως για να ξεμπερδέψουμε με αυτά τα κυκλώματα χρειάζεται η συνδρομή της κυβέρνησης.

Στο νησί έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις για αύριο, Τρίτη, ενώ σήμερα το απόγευμα θα γίνει συζήτηση στο Γρυπάρειο, με τον ΣΕΑ να καλεί και τον κόσμο να δώσει το «παρών».

Ειδικά αύριο, Τρίτη 28 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της Μυκόνου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

📸Jack Krier/Unsplash

Δείτε επίσης