Στα ρεκόρ Γκίνες μπήκε ο Ίλον Μασκ και ο λόγος δεν είναι καθόλου ευχάριστος για τον ίδιο

απο Cyclades Open

Ο Ίλον Μασκ κατάφερε και σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για την απώλεια του περισσότερου πλούτου που καταγράφηκε ποτέ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και του Twitter έχασε πολλά από τα χρήματά του από τον Νοέμβριο του 2021 και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη «μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας στην ιστορία», δήλωσαν τα Γκίνες.

Το Forbes εκτίμησε ότι ο Μασκ έχασε 182 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και άλλες πηγές αναφέρουν πως στην πραγματικότητα οι απώλειες φτάνουν τα 200 δισ. δολάρια.

Πριν από τον Μασκ, το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη χασούρα προσωπικής περιουσίας είχε ο ιδρυτής διευθύνων σύμβουλος της Softbank, Masayoshi Son το 2000. Σύμφωνα με τον Guinness, ο Son έχασε 58,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή περιουσία του Μασκ μειώθηκε από τα 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 σε 138 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2023.

Οι μετοχές της Tesla, που ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Μασκ, έπεσαν κατακόρυφα πέρυσι, σημειώνοντας πτώση άνω του 65% το 2022.

Τον Αύγουστο, ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από την εξαγορά του Twitter.

Η δραστική πτώση της Tesla επιταχύνθηκε μετά την επίσημη αγορά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου τον Οκτώβριο.

Ο Μασκ έχασε επίσης τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο τον Δεκέμβριο, καθιστώντας τον δεύτερο πίσω από τον Bernard Arnault και την οικογένειά του, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του γαλλικού ομίλου LVMH, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας είναι ιδιοκτήτης της Louis Vuitton και έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δείτε επίσης