Σύρος: Νέα καταγγελία για φόλες. Δηλητηρίασαν δεκάδες γάτες στο παρκινγκ «Σκλαβενίτης»

απο Cyclades Open

Έχουμε πει πολλές φορές ότι, το  να μην αγαπά κάποιος τα ζώα είναι δικαίωμα του, όμως δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να τα κακοποιεί ή να τα δολοφονεί και ότι πολύ ορθά η πολιτεία τα τελευταία δύο χρόνια έχει θεσπίσει μια ιδιαίτερα αυστηρή νομοθεσία για τους παραβάτες. Όμως τα  υψηλά πρόστιμα που προβλέπονται, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι ικανά από μόνα τους ικανά να σταματήσουν τις φόλες που  ορισμένοι ασυνείδητοι ταΐζουν αδύναμα και απροστάτευτα πλάσματα.

Η αναφορά αυτή γίνεται με αφορμή τις φόλες που κάποιοι έριξαν στον χώρο του παρκινγκ «Σκλαβενίτης» με αποτέλεσμα να ξεκληριστούν τουλάχιστον 30 στειρωμένα και προστατευόμενα από ομάδα φιλόζωων αδέσποτα γατάκια.

Στην καταγγελία αυτή, στο logotypos.gr, προέβη η κα Δωροθέα Παπαδάτου (γατοφιλία) η οποία εμφανίστηκε πραγματικά συγκλονισμένη, δηλώνοντας πως  λυπάται πραγματικά που αυτές τις άγιες μέρες συμβαίνουν τέτοια πράγματα: «Στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη φροντίζαμε πολλά γατάκια στειρωμένα. Αυτά βρέθηκαν εκεί  επειδή κάποιοι τα εγκατέλειψαν στον χώρο αυτό, κι όχι εμείς. Ξαφνικά, χάσαμε 30 απ’ αυτά» λέει, και συνεχίζει: «Βρήκαμε πολλά νεκρά στις ταΐστρες τους. Τουλάχιστον 8-9. Τα άλλα που ήταν μωρά δεν τα βρήκαμε. Βρήκαμε μόνο τα μεγάλα» .

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα διευκρίνισε  ότι αν και δεν έχει προβεί σε αυτοψία κάποιος κτηνίατρος, από την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα νεκρά ζώα ή ίδια είναι βέβαιη ότι κατέληξαν από φόλες: «Δεν ήταν ούτε πατημένα, ούτε βρέθηκαν στην έξω πλευρά του παρκινγκ. Ήταν από την μέσα πλευρά, στο σημείο που είναι τα σπιτάκια τους και οι ταΐστρες. Μετά από τόσα χρόνια, μέσα σε δύο μέρες εξαφανίστηκαν 30 ζώα. Από τα 15 μωρά έμεινε μοναχά ένα» είπε, υπογραμμίζοντας πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, θα παρθούν μέτρα και φυσικά θα υπάρξει παρακολούθηση.

Όπως σημειώνει δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη της παρεμφερές περιστατικό σε άλλο σημείο του νησιού πρόσφατα, με την ίδια να αποδίδει το συγκεκριμένο συμβάν στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των ζώων, που  πιθανόν ενόχλησε κάποιο περίοικο ο οποίος και προέβη στην απεχθή αυτή πράξη.

Πρόσθεσε δε ότι στο σημείο βρήκαν υπολείμματα κονσέρβας, τη στιγμή που οι ίδιοι τοποθετούν  μόνο  ξηρή τροφή στα ειδικά πιατάκια που έχουν εγκαταστήσει  κοντά στα σπιτάκια των ζώων, εικάζοντας ότι η ασύδοτη  διασκόρπιση κάθε είδους  τροφών από ορισμένους, ενδεχόμενα ευθύνεται για την όχληση που νιώθουν κάτοικοι σε πολλά σημεία του νησιού και να τους ωθούν σε τέτοιες ακραίες πράξεις.

Καταλήγοντας ενημερώνει ότι τέτοιου είδους πράξεις αποτελούν ποινικό αδίκημα και επισείουν βαριές ποινές στους δράστες, υπογραμμίζοντας ότι τα ζώα δεν ευθύνονται σε τίποτα ώστε να τους επιφυλάσσεται ένα τέτοιο φρικτό τέλος.

Πηγή: logotypos.gr/ Γιώργος Αλβέρτης

Δείτε επίσης