Σύρος: Παρέμβαση του προέδρου Επιμελητηρίου Κυκλάδων για το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ

απο Cyclades Open

Tην ανταπόκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια στο αίτημα των Συριανών και των Κυκλαδιτών, για άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην πτητική βάση της πρωτεύουσας του νομού, διεκδικεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, με σχετική παρέμβασή του.

Δεδομένου πως η Σύρος και τα άλλα Κυκλαδονήδια παραμένουν χωρίς πτητικό μέσο για τις αεροδιακομιδές το τελευταίο τρίμηνο, ο κ. Ρούσσος καλεί τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει για την επιστροφή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο νομό, το ταχύτερο, σημειώνοντας σε σχετική χθεσινή επιστολή του, πως, το γεγονός της απουσίας ελικοπτέρου για αεροδιακομιδές – απευθείας – από τη νησιωτική(!) περιοχή, “δεν αρμόζει σε μία χώρα που σέβεται τους πολίτες της”.

Επισημαίνει μάλιστα, πως αυτή η κατάσταση “δεν τιμά κανέναν” από την πλευρά του κεντρικού κράτους, καθώς για μία ακόμη φορά η νησιωτικότητα δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα και όπως αρμόζει στους κατοίκους των Κυκλάδων.

Ο κ. Ρούσσος διατηρεί το σοβαρό θέμα στην πρώτη γραμμή και ζητά ανυποχώρητα την ανταπόκριση του κ. Δένδια το ταχύτερο, καθώς η απουσία του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ προκαλεί αγωνία για καθυστερήσεις σε αεροδιακομιδές.

Πρέπει να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη παρέμβαση ενημερώθηκαν μέσω κοινοποίησης της επιστολής, τόσο οι τέσσερις βουλευτές του νομού Κυκλάδων, όσο και οι δήμαρχοι των νησιών.

Να επιληφθείτε προσωπικά και να επιστρέψει το ελικόπτερο”

Σε απόλυτο τόνο, στο περιεχόμενο της επιστολής του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων εξηγεί αρχικά πως από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα η Σύρος και ο νομός δεν εξυπηρετείται από το ελικόπτερο που υπήρχε στην πτητική βάση του νησιού, αφού αυτό δεν επιστράφηκε ποτέ και δυστυχώς, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για το αν και πότε θα δοθεί πίσω.

“Αγαπητέ κύριε υπουργέ, από το τέλος του Αυγούστου 2023 έχουμε γίνει γνώστες ενός πρωτοφανούς γεγονότος, το οποίο δεν αρμόζει σε μια χώρα που σέβεται τους πολίτες της και δεν τιμά κανέναν. Πρόκειται για την απομάκρυνση από τη Σύρο του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, το οποίο συνέβαλε στην αποτελεσματική ιατρική περίθαλψη κατοίκων και επισκεπτών σώζοντας καθημερινά ανθρώπινες ζωές, χωρίς κανείς να γνωρίζει και χωρίς να έχουμε μια επίσημη απάντηση για το πότε και εάν θα επιστρέψει”, σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ επιπλέον, τονίζει πως, “θεωρούμε περιττό να επιχειρηματολογήσουμε για την αναγκαιότητα της άμεσης επιστροφής του ελικοπτέρου”.

Μάλιστα, για τις συνέπειες της απουσίας του ελικοπτέρου, ο Γιάννης Ρούσσος, εξηγεί στην επιστολή του, πως, “παρότι ήδη πολλοί συμπολίτες μας βιώνουν τις δυσάρεστες συνέπειες της έλλειψής του και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες όλων των ενδιαφερομένων, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την επιστροφή του στη Σύρο”.

Σε καυστικό τόνο, προσθέτει δε, πως οι άμεσα αρμόδιοι, δεν κατανοούν τι σημαίνει η συγκεκριμένη έλλειψη του ελικοπτέρου για τους νησιώτες. “Δυστυχώς φαίνεται ότι οι αρμόδιοι για την επίλυση του θέματος δεν αντιλαμβάνονται εδώ και τρεις μήνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και γι’ αυτό δεν έχουν αντιδράσει, ως όφειλαν. Γι’ αυτό και σας ζητούμε να επιληφθείτε προσωπικά του θέματος και να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το ελικόπτερο να επιστρέψει άμεσα στην υπηρεσία των νησιωτών που το έχουν ανάγκη”.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή, ο πρόεδρος, τονίζει πως αναμένει αποτελεσματική στάση από τον κ. Δένδια.

“Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα που αφορούν την ευημερία της κοινωνίας, ελπίζουμε στην άμεση και αποτελεσματική αντίδρασή σας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Δείτε επίσης