Σύρος: «Στην απέναντι όχθη…» – Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες

απο Cyclades Open

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση του καλλιτεχνικού οργανισμού Altera Pars αφιερωμένη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τις δύσκολες, αλλά και γοητευτικές ιστορίες τους, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις μελωδίες τους, που μπόλιασαν στην ελληνική κοινωνία, διαμορφώνοντας τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας.

Μια γυναίκα πρόσφυγας απ’ τη Μικρασία ξετυλίγει το νήμα της ζωής της. Η αφήγηση της ξεκινά την ώρα που 14χρονών κοριτσάκι μπαίνει σε μια βάρκα να περάσει στην απέναντι ασφαλή όχθη…στον τόπο που έμελλε να γίνει πατρίδα της, να ριζώσει και να στήσει τη ζωή της. Στο ταξίδι της αυτό σε μνήμες και εποχές δύσκολες, επίπονες και ματωμένες, αλλά και γεμάτες δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο – που μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει – τη συντροφεύουν τα τραγούδια κι οι μελωδίες της πατρίδας που άφησε πίσω και μια αφηγήτρια που παρεμβαίνει, σχολιάζει και εν τέλει συμπληρώνει το παζλ της μεγάλης αφήγησης: της ιστορίας αποκατάστασης και προσαρμογής των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα.

Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς και συμπληρώνεται με άρθρα εφημερίδων, δημοσιεύματα και ντοκουμέντα της εποχής.

Ταυτότητα παράστασης:

  • Έρευνα/Δραματουργία: Αγγελική Κοντού – Mίνα Χειμώνα
  • Σκηνοθετική επιμέλεια: Αγγελική Κοντού
  • Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
  • Κινησιολογική επιμέλεια: Eλβίρα Μπαρτζώκα
  • Κοστούμια: Βεστιάριο Frame up
  • Παίζουν: Mίνα Χειμώνα, Αγγελική Κοντού
  • Μουσικοί επί σκηνής: Απόστολος Μάρης, Δημήτρης Μαραγκός

Παραστάσεις: 21 και 22 Μαρτίου  2023
Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος:10 ευρώ
Εισιτήρια : www.ticketservices.gr και στο ταμείο του θεάτρου

Δείτε επίσης