Τα Ηνωμένα Έθνη ψήφισαν για τη δημιουργία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθεκτικότητας στον Τουρισμό

απο Cyclades Open

Τα Ηνωμένα Έθνη ψήφισαν για τη δημιουργία Παγκόσμιας Ημέρας Ανθεκτικότητας στον Τουρισμό, η οποία θα εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Φεβρουαρίου.

Η ημέρα θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση μιας βιώσιμης και ανθεκτικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, με έμφαση στη δυνατότητα του κλάδου να οδηγήσει την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ανάπτυξη και την οικονομική ένταξη, εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη.

Τα Ηνωμένα Έθνη ψήφισαν τη Δευτέρα υπέρ της έγκρισης ενός ψηφίσματος που συντάχθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ανθεκτικότητας Ταξιδίων και Τουρισμού σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Ανθεκτικότητας Τουρισμού και Διαχείρισης Κρίσεων.

Υποστηρίχτηκε από χώρες όπως οι Μπαχάμες, Μπελίζ, Μποτσουάνα, Κάβο Βέρντε, Καμπότζη, Κροατία, Κούβα, Κύπρος, Δομινικανή Δημοκρατία, Γεωργία, Ελλάδα, Γουιάνα, Τζαμάικα, Ιορδανία, Κένυα, Μάλτα, Ναμίμπια, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία και Ζάμπια.

Περισσότερες από 25 ενώσεις του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των Iata, WTTC, Travalyst, Business Travel Association, Lata, Pata και του Association of Touring & Adventure Suppliers, ενέκριναν επίσης την πρόταση.

Ο υπουργός Τουρισμού της Τζαμάικα Έντμουντ Μπάρτλετ, ο οποίος κατέθεσε την υπόθεση στα Ηνωμένα Έθνη και είναι επίσης συμπρόεδρος του Συμβουλίου Ανθεκτικότητας και του Κέντρου Ανθεκτικότητας, δήλωσε: «Η ημέρα θα υπενθυμίσει στις χώρες και τις επιχειρήσεις στον τομέα του ταξιδιού και του τουρισμού να επικεντρωθούν στο πώς ανταποκριθείτε σε κρίσεις, πώς ανακάμπτετε γρήγορα και πώς θα αναπτυχθείτε. Αυτό είναι το νόημα της ανθεκτικότητας».

Η εκπρόσωπος του Resilience Council Laurie Myers πρόσθεσε: «Κάθε χρόνο μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιούμε εκδηλώσεις και εκστρατείες για να υπενθυμίσουμε τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα να επικεντρωθούν στην ετοιμότητα, τη βιωσιμότητα, την ανάκαμψη και την ανθεκτικότητα, με τα εξαιρετικά παραδείγματα να τιμούνται καθιερώνοντας βέλτιστες πρακτικές».

Πηγή: Χρήμα & Τουρισμός

Δείτε επίσης