Τεκτονική Στοά Αχαρνών: Συνελήφθη ο 61χρονος βομβιστής που ανήκει στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

απο Cyclades Open

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο άνδρας που τοποθέτησε δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τεκτονική Στοά, επί της οδού Αχαρνών όπως αναφέρει το News247.gr

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (25/07) ένας 61χρονος για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της τοποθέτησης δύο εκρηκτικών μηχανισμών στην Τεκτονική Στοά στο κέντρο της Αθήνας στις 13 Ιουλίου.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

«Θεματοφύλακας του Συντάγματος» ο δράστης – «Είχε υλικά για να ανατινάξει την Αθήνα»

Ο 61χρονος δράστης που συνελήφθη και ταυτοποίηθηκε ως δράστης της επίθεσης με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στη μασονική στοά στο κέντρο της Αθήνας στις 13 Ιουλίου, ανήκει στους λεγόμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ευλαμπίας Ρέβη, στο ethnos.gr.

«Είχε υλικά μέσα στο σπίτι του που είναι ικανά να ανατινάξουν την Αθήνα», σχολιάζουν πηγές της Κατεχάκη καθώς οι έρευνες στο σπίτι του είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Μέχρι τώρα οι αστυνομικοί έχουν βρει πολλή εκρηκτική ύλη, διαφορετικών μάλιστα ειδών, αλλά και ένα ολόκληρο εργαστήριο παρασκευής βομβών. «Έχει μέχρι και έτοιμες βόμβες, φαίνεται πώς ήξερε πολύ καλά να τις κατασκευάζει, αφού έχουμε βρει μέχρι και ζυγαριές, μίξερ και κατσαρόλες μέσω των οποίων τις παρασκεύαζε», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.  

Όλα αυτά έχουν βρεθεί στο σπίτι του 61χρονου βομβιστή, όπου αστυνομικοί παραμένουν και ψάχνουν για στοιχεία, ενώ έρευνες γίνονται και σε δεύτερη οικία.

Ο κατηγορούμενος δήλωνε «Θεματοφύλακας του Άρθρου 120 του Συντάγματος» και εμπλέκεται στην έκρηξη στη μεγάλη στοά της Αθήνας, στην υπόθεση του Ύπατου Συμβουλίου 33ου στην οδό Σουρμελή, καθώς και στην τοποθέτηση αυτοσχέδιου μηχανισμού στο κτήριο όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Κρωπίας, αλλά και σε απόπειρα εμπρησμού του κτηρίου που στεγάζεται η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Πηγή: NEWS247

Δείτε επίσης