Έκρηξη στην Αχαρνών έξω από τη Μεγάλη Στοά – Εντοπίστηκε και δεύτερο ύποπτο κουτί

απο Cyclades Open

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (13/7) έξω από το κτήριο της Τεκτονικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Σουρμελή, στην Αθήνα, όπως αναφέρει το NEWS247.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα από άγνωστο στις 6.30 το πρωί, χωρίς να θέτει χρονικό όριο για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ελεγχόμενη έκρηξη ωστόσο επρόκειτο για έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, ο οποίος είχε εκραγεί την ώρα που κατέφτασαν οι Αρχές και είχε προκληθεί φωτιά στο σημείο. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν τον δυνατό κρότο της έκρηξης.

Κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και της Πυροσβεστικής (2 οχήματα, 6 πυροσβέστες) έσπευσαν άμεσα στην περιοχή και αφού έλεγξαν το σημείο της έκρηξης, άρχισαν να αναζητούν και δεύτερο ύποπτο κουτί με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το δεύτερο κουτί εντοπίστηκε εσωτερικά του κτιρίου και ελέγχεται από μονάδα του ΤΕΕΜ, προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Να σημειωθεί ότι έχει διακοπεί η διέλευση οχημάτων στην οδό Αχαρνών, σε ένα τμήμα της οδού Σουρμελή, στη Μάγερ και στην Αβέρωφ.

Πηγή: NEWS247
📸Max Fleischmann/Unsplash

Δείτε επίσης