Telegraph-10 «μυστικές γωνιές» της Ελλάδας: Η Σύρος του πολιτισμού, Η άγρια Νάξος, Η απόκοσμη ομορφιά της Μήλου

απο Cyclades Open

Είναι η εποχή που οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αναζητούν το πού, πώς και πότε θα κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η χώρα μας είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς για πολλούς πολίτες στην Ευρώπη -ανάμεσά τους και οι Βρετανοί.

Η Telegraph παρουσίασε ένα αφιέρωμα με 10 «μυστικές γωνιές» της Ελλάδας: αφορμή είναι και η πρόσφατη συνεργασία της Easy Jet με τη Sky Express η οποία κάνει ευκολότερη την πρόσβαση των Βρετανών -και όχι μόνο- σε ελληνικούς προορισμούς, όχι τόσο γνωστούς στο εξωτερικό.

Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται 10 προορισμοί στην Ελλάδα, λιγότερο γνωστοί στο διεθνές κοινό. Καθένας από αυτούς προτείνεται και για έναν άλλο λόγο.

Η Σύρος του πολιτισμού

«Η Ερμούπολη, με τους οικισμούς πάνω στους δίδυμους λόφους της, που στην κορυφή του ενός δεσπόζει ένας κάτασπρος Καθολικός καθεδρικός ναός και στον άλλον μία ορθόδοξη εκκλησία με μπλε τρούλο, είναι ένα από πιο συναρπαστικά πολιτιστικά διαμάντια των Κυκλάδων», γράφει η Telegraph. Αναφέρεται επίσης στα πανέμορφα σπίτια που έχτισαν εύποροι ναυτικοί τον 19ο αιώνα, όταν η Ερμούπολη ήταν ένα από τα οικονομικά κέντρα της ανατολικής Μεσογείου.

Η άγρια Νάξος

Η Νάξος προτείνεται ως «μία πιο ήσυχη και πιο γοητευτική εναλλακτική επιλογή» σε σχέση με τις πιο γνωστές στο βρετανικό κοινό, την Μύκονο και Σαντορίνη. Η δημοσιογράφος της Τelegraph αναφέρεται με κολακευτικά λόγια στη γαστρονομία και στις παραλίες της.

Η απόκοσμη ομορφιά της Μήλου

Η Telegraph τονίζει την ομορφιά των παραλιών της Μήλου, «που μοιάζουν με σεληνιακά τοπία» και τα πεντακάθαρα νερά στις θάλασσές της.

Το ολιστικό καταφύγιο της Σκύρου

Σύμφωνα με την Telegraph, η Σκύρος είναι «πιο γνωστή για την εναλλακτική αύρα της». Τα κέντρα για yoga και wellness προσελκύουν επισκέπτες από το εξωτερικό ενώ η συγγραφέας του αφιερώματος αναφέρεται και στο βυζαντινό κάστρο στην πρωτεύουσα του νησιού.

Η θαυμαστή Ικαρία

Για τους Βρετανούς η Ικαρία είναι γνωστή ως «το νησί όπου οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν» καθώς είναι πασίγνωστη η μακροζωία των κατοίκων της. Η Τelegraph κάνει ακόμα αναφορά και στο κόκκινο κρασί του νησιού «που οι ντόπιοι λένε ότι έχει θαυματουργές ιδιότητες».

Λέρος: H ηρωίδα πολέμου

To νησί των Δωδεκανήσων το οποίο υπήρξε κεντρικό στρατιωτικό στρατηγείο του Μουσολίνι στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι διεθνώς γνωστό για την ιταλική αρχιτεκτονική στο Λακκί ενώ τη Telegraph τονίζει και την θαλασσινή γαστρονομία του.

Καστοριά, ένα ηπειρωτικό διαμάντι

Αυτή η πόλη που χτίστηκε με τα χρήματα από την γουνοποιία της περιοχής που μετρά αιώνες ιστορίας «κάθεται» πάνω από μια λίμνη στην οποία μπορείς να δεις πελεκάνους, κύκνους και ψαράδες που αλιεύουν στα νερά τις με τις πλάβες τους.

Σητεία: Η κρητικιά γόησσα

Εδώ θα βρείτε παρθένες παραλίες, αυθεντικές ταβέρνες και το Βάι, το μοναδικό φοινικόδασος της Ευρώπης

Η «πράσινη θεά» Αστυπάλαια

H Telegraph αναφέρεται στις παραλίες, την όμορφη χώρα αλλά και την πρόσφατη επένδυση της Volskwagen στο νησί των Δωδεκανήσων που «έχει σχήμα πεταλούδας».

Η πραγματικά απομακρυσμένη Κάρπαθος

Σύμφωνα με την Telegraph, το νησί που απέχει 27 μίλια από τη Ρόδο είναι φημισμένο για τα μικροσκοπικά όμορφα χωριά του και του αμμουδερούς όρμους του.

Πηγή: Travel.gr
📸 David Kaloczi/Despina Galani/Unsplash

Δείτε επίσης