Τέμπη: Εκδικάζεται η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος

απο Cyclades Open
ΤΕΜΠΗ

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας βρίσκονται σήμερα τέσσερις συγγενείς του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62, που έφυγε από τη ζωή κατά τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη, σύμφωνα με το News24/7 και την Αντωνία Ξυνού.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία, που οδήγησε συνολικά 57 άτομα στο θάνατο, η αστική δικαιοσύνη καλείται για πρώτη φορά να ερευνήσει ως εργατικό ατύχημα την τραγωδία των Τεμπών, διαδικασία η οποία προβλέπει και την κατάθεση μαρτύρων κατά τη συζήτηση.

Η αγωγή στρέφεται κατά του ΟΣE και της Hellenic Train, και μέσω αυτής η σύζυγος, οι γιοί και η αδελφή του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας διεκδικούν αποζημίωσης συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για ψυχική οδύνη.

Ειδικότερα, κάθε συγγενικό πρόσωπο ζητά να του καταβληθεί το ποσό των 250.000 ευρώ επικαλούμενοι τις βλάβες που έχουν υποστεί από το χαμό του ανθρώπου τους.

Μεταξύ άλλων, στην αγωγή οι συγγενείς επικαλούνται τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης που έχουν συνταχθεί, σύμφωνα με τις οποίες τόσο τα συστήματα ελέγχου κατάληψης πεδίων γραμμής όσο και η φωτοσήμανση και η τηλεδιοίκηση, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη θανατηφόρα σύγκρουση – και μάλιστα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση- ωστόσο αυτό δεν έγινε γιατί δεν λειτουργούσαν.

Πηγή: News24/7

Δείτε επίσης