Τέμπη: Οι συγγενείς καταθέτουν νέα βίντεο για τις εύφλεκτες ύλες

απο Cyclades Open
ΤΕΜΠΗ

Απογοητευμένοι και οργισμένοι δηλώνουν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, για την κατάληξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής και το πόρισμα της πλειοψηφίας που αποδίδει το πολύνεκρο δυστύχημα σε τραγωδία, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

«Η δικαίωση θα έρθει όταν τιμωρηθούν οι ένοχοι»

Για την Μαρία Καρυστιανού, που μαζί με τον Παύλο Ασλανίδη, κατέθεσαν την αναφορά των συγγενών των θυμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο και την Τρίτη, κατέθεσαν αίτημα στη Βουλή για την άρση της ασυλίας για τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, δηλώνει ότι η δικαίωση θα έρθει όταν τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

«Όλοι αυτοί θα τους γράψει η ιστορία για αυτό που έχουν κάνει εις βάρος των θυμάτων των Τεμπών. Πρέπει να ντρέπονται όλοι τους» ανέφερε στο OPEN, ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος.

«Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν τόσο απροκάλυπτα να συγκαλύπτουν έναν υπόλογο συνάδελφό τους. Και όμως έγινε…δικαίωση είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων του εγκλήματος, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση…Γι’ αυτό το αυτονόητο εμείς πρέπει να παλέψουμε, αλλά θεωρώ ότι θα συμβεί τελικά» δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού.

Νέα στοιχεία και βίντεο για τις εύφλεκτες ύλες 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων θα καταθέσουν στον εφέτη ανακριτή νέα στοιχεία για τις εύφλεκτες ύλες που όπως υποστηρίζουν μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και προκάλεσε την τεράστια έκρηξη και την πυρκαγιά.

«Έχει να κάνει με την έκρηξη και το πώς δημιουργήθηκε αυτό το νεφέλωμα από την κολώνα της ΔΕΗ και τις εκρήξεις που γίνονται ξεχωριστά και ξεκινούν από την επιβατική αμαξοστοιχία. Καταρρίπτεται τελείως το αφήγημα των ελαίων σιλικόνης – έχει βρεθεί ξυλόλιο κατά 95%» ανέφερε η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα της τραγωδίας. Όπως πρόσθεσε: «Με τα νέα στοιχεία έχουμε καινούρια αποκωδικοποίηση του βίντεο που είναι αποκαλυπτική σε σχέση με το τι έγινε και καταρρίπτει διάφορες συνωμοσιολογίες που ακούμε από την κυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι στο νέο φάκελο που θα καταθέσουν οι συγγενείς των θυμάτων στον ανακριτή θα υπάρχουν και τα αποτελέσματα της επεξεργασίας που έκαναν ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού στα βίντεο από τις εκρήξεις.

Πυρ ομαδόν στη Βουλή για την κυβερνητική ταφόπλακα στα Τέμπη 

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη την Τετάρτη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του πορίσματος της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη. Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνητικό πόρισμα αποδίδει ευθύνες μόνο στον σταθμάρχη και τους νεκρούς μηχανοδηγούς, χωρίς να εντοπίζει ευθύνες πολιτικών προσώπων, αναφέρει η efsyn.gr

Πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση όχι μόνο για τα αίτια της τραγωδίας, αλλά και για τους χειρισμούς που ακολούθησαν, καταγγέλλοντας «μπάζωμα» και συγκάλυψη ευθυνών.

Στο επίκεντρο των αντιπολιτευτικών πυρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν εμφανίστηκε στη Βουλή, και γι’ αυτό πέρα από συγκάλυψη, τον κατηγορούν και για φυγομαχία. 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Πηγή: ethnos.gr, efsyn.gr

Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης