Θεσσαλονίκη: Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι σε σχολείο της Καλαμαριάς για τα θύματα των Τεμπών

απο Cyclades Open

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι στη μνήμη της Κέλλυς Πορφυρίδου, μίας εκ των 57 θυμάτων του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, κοσμεί από την Τρίτη το κτίριο του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, όπως δημοσιεύει το thestival.gr.

Ο Γιώργος Κουμαντάς δημιούργησε το συγκεκριμένο γκράφιτι, μέσα σε τέσσερις ημέρες, σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Μαυροχαλυβίδη, αλλά και του δήμου Καλαμαριάς και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Θάνο Γιαννακό.

Όπως είπε στο thestival.gr, ο κ. Κουμαντάς φοιτούσε παλιά στο σχολείο και ο αδερφός του ήταν και αυτός μαθητής εκεί και γνωρίζει τα παιδιά. Έτσι του πρότειναν να σχεδιάσει το συγκεκριμένο έργο στη μνήμη της κοπέλας που “έσβησε” στα Τέμπη.

Στο συγκεκριμένο σχολείο, φοιτά και η αδελφή της αδικοχαμένης Κέλλυς Πορφυρίδου, Νικολέττα η οποία είχε την ιδέα για το γκράφιτι και βρισκόταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του και παρακολουθούσε όλη τη διαδικασία.

Τι απεικονίζεται στο γκράφιτι;

Σύμφωνα με το δημιουργό του γκράφιτι, στο έργο απεικονίζεται μία κοπέλα που έχει τα χαρακτηριστικά της Κέλλυς. “Έχω κάνει έναν ήλιο στο μισό του προσώπου της, γιατί ήταν ένα φωτεινό κορίτσι, και στο πίσω μέρος, βλέπουμε να βγαίνει από το τούνελ το τρένο και να κατευθύνεται προς το δέντρο της ζωής, και τα πουλιά είναι για όλες τις ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη“, προσθέτει.

Διαβάστε περισσότερα στο thestival.gr

Δείτε επίσης