To Chef’s Dinner πάει Τήνο και απογειώνει την ελληνική γαστρονομία

απο Cyclades Open

Ένα διεθνές event ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Τήνο, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το όμορφο κυκλαδίτικο νησί των ανέμων και των θαυμάτων, η Τήνος, ετοιμάζεται να υποδεχτεί σε λίγες ημέρες, για τρίτη συνεχή φορά, ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό event διεθνούς επιπέδου, το οποίο θα τιμήσει την ελληνική γαστρονομία με τον δικό του τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 28 Μαΐου, ο Δημήτρης Κατριβέσης θα υποδεχτεί 5 World Class Chefs, βραβευμένους με αστέρι Michelin, σε ένα γαστρονομικό γεγονός, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα που αναδεικνύεται σε θεσμό προώθησης της ελληνικής κουζίνας και της τοπικής γαστρονομίας, διεθνώς. Κι όλα αυτά θα συμβούν στο εστιατόριο THAMA στο λιμάνι της Τήνου, με πανοραμική θέα στο πανέμορφο Αιγαίο, ένα εστιατόριο που εμπνέεται από τις ιδιαίτερες γεύσεις και τη γεμάτη ζωή τοπική αγορά του νησιού, που τιμά τις ελληνικές γεύσεις και παραδόσεις.

Στο πλαίσιο του Chef’s Dinner, θα παρουσιαστεί ένα μενού 7 γαστρονομικών προτάσεων, στο οποίο κάθε βραβευμένος σεφ θα έχει αξιοποιήσει ελληνικές πρώτες ύλες και τουλάχιστον ένα τηνιακό υλικό. Αποτίνοντας  φόρο τιμής στην ελληνική γη και στη νησιωτική ποικιλομορφία, οι 5 World Class Chefs μαζί με τον chef Δημήτρη Κατριβέση θα δημιουργήσουν πιάτα εμπνευσμένα από ελληνικά προϊόντα, τα οποία παντρεύονται με τάσεις της διεθνής κουζίνας. Στόχος αυτής της παραγωγικής αλληλεπίδρασης των καταξιωμένων, στον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας, προσωπικοτήτων με την ελληνική, και δη την τηνιακή κουζίνα, δεν είναι άλλος από το να αναδυθεί ένας συγκερασμός γεύσεων και αισθήσεων, με εστίαση στην ενσωμάτωση προϊόντων από την ελληνική φύση στη διεθνή γαστρονομία. 

Ποιοι θα είναι, όμως, οι 5 σεφ που θα συμμετάσχουν στο Chef’s Dinner;

Lucía Freitas Rodriguez, Restaurante A Tafona
Προερχόμενη από την Ισπανία, η chef Freitas μέσα σε τρεις μόλις μήνες βραβεύτηκε με 1 αστέρι Michelin για το δημιουργικό μενού του εστιατορίου “A Tafona”.

Tim Golsteijn, Restaurant Bougainville
Με έδρα την Ολλανδία, ο chef Golsteijn έχει βραβευτεί με 1 αστέρι Michelin από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του εστιατορίου “Bougainville”.

Christian Herrgesell, Restaurant Tim Raue
Ως επικεφαλής chef και concept creator του εστιατορίου “Tim Raue” στο Βερολίνο της Γερμανίας, ο chef Herrgesell έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin.

Miles Watson, Pure Berlin
Με βάση τη Νέα Ζηλανδία, ο chef Watson είναι εμπνευστής της δημιουργικής ομάδας του εστιατορίου “Pure Berlin”.

David Gil Rovira, I+Desserts
Με έδρα την Ισπανία, o chef Gil Rovira είναι επικεφαλής pastry chef στην ομάδα elBarri του Ferrán Adriá, επιβλέποντας μεταξύ άλλων τα 4 βραβευμένα, με 1 αστέρι Michelin το κάθε ένα, εστιατόρια “Tickets”, “Hoja Santa”, “Pakta” και “Enigma”.

Info
Chef’s Dinner
Thama Restaurant
λιμάνι Τήνου
στις 28/5
online κρατήσεις (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Πηγή: Click at Life

Δείτε επίσης