Το Νόμπελ του Μανώλη Καρέλη [δείτε τη σειρά online]

Χριστίνα Σαμπανίκου

απο Cyclades Open

Tην περίοδο του πρώτου λοκντάουν τότε που φτιάξαμε ντουλάπες και κάναμε μαραθώνιο Νετφλιξ, ο Στέφανος Κοσμίδης αγαπημένος φίλος και συνεργάτης πήρε την πρωτοβουλία να κάνουμε κάτι που γύριζε στο μυαλό μας καιρό πριν.

Την διασκευή  του θεατρικού ήρωα Μανώλη Καρέλη από το έργο “Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη” (εκδ. ΚΑΠΑ Εκδοτική), που είχα γράψει και είχε ανέβει στην σκηνή με εκείνον στον ρόλο του Μανώλη, εμένα στον ρόλο της εσωτερικής του φωνής και την Βίκυ Αδάμου να κάνει την δραματουργική  επεξεργασία και την σκηνοθεσία.

Έτσι “Το Νόμπελ του Μανώλη Καρέλη” έγινε διαδικτυακό σήριαλ στο YouTube σε συμπαραγωγή της Orki και της Life After Death κάνοντας τα γυρίσματα χωρίς να μπορέσουμε ποτέ να βρεθούμε από κοντά..

Με τις όποιες ατέλειες ήταν μεγάλη ικανοποίηση να καταφέρνεις να κάνεις κάτι τέτοιο και να συνειδητοποιείς πως τα νέα τεχνολογικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν εν δυνάμει να καταργήσουν την δια ζώσης επαφή, μια συνειδητοποίηση τρομακτική που σε κάνει να νιώθεις πως είσαι πια μέσα στο Black Mirror.

Στο σήριαλ η πανδημία κρατάει 2 χρόνια, κάτι που τότε μας φαινόταν επιστημονική φαντασία, με τον Μανώλη να μένει μέσα στο σπίτι για 765 ημέρες επικοινωνώντας με τους άλλους μόνο μέσα από τον υπολογιστή του και με εμένα που εργάζομαι στην ψηφιακή υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης Covid19 Support.

Καθώς είναι μια δουλειά χωρίς καθόλου έσοδα, αναγκαστικά μπήκε στον πάγο όταν μπορέσαμε πάλι να εργαστούμε καθώς αν και τα επεισόδια είναι των  10′ περίπου, απαιτούσαν πολύ χρόνο προετοιμασίας.

Tώρα όμως καθώς ο Μανώλης αγαπήθηκε πολύ ετοιμάζεται η επανεμφάνιση του. #Stay Tuned

Τα 11 επεισόδια της σειράς «Το Νόμπελ του Μανώλη Καρέλη»

Διαδικτυακή σειρά βασισμένη στο θεατρικό έργο της Χριστίνας Σαμπανίκου «Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη»
Κείμενα: Χριστίνα Σαμπανίκου
Ιδέα-σκηνοθεσία για την διαδικτυακή μεταφορά: Στέφανος Κοσμίδης
Κάμερα- φωτογραφία: Σπύρος Περδίου
Μιξάζ: Σπύρος Περδίου
Special Effects: Κωσταντίνος Οικονόμου
Drone: Πέτρος Κιοσσές
Μετάφραση στα αγγλικά: Μελίνα Λασκαρίδου
Επικοινωνία: Μαρία Αυγέα
Δημιουργική ομάδα: Χριστίνα Σαμπανίκου, Βίκυ Αδάμου, Στέφανος Κοσμίδης
Μια παραγωγή της Όρκης και της Life after Death Theatre Company

Δείτε επίσης