Βερολίνο: H techno στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO

απο Cyclades Open
TECHNO UNESCO ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Στη λίστα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco ανήκει πλέον η techno σκηνή του Βερολίνου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης. 

Το Clubcommission του Βερολίνου, που αποτελεί δίκτυο για τα techno clubs και τους μουσικούς του Βερολίνου, ανέφερε ότι πρόκειται για «ακόμη ένα ορόσημο για τους Βερολινέζους παραγωγούς, καλλιτέχνες, διοργανωτές, ιδιοκτήτες κλαμπ της techno σκηνής». 

«Η απόφαση θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε πως η κουλτούρα των κλαμπ αναγνωρίζεται ως πολύτιμος παράγοντας που χρήζει προστασίας και υποστήριξης» ανέφερε ο Λουτς Λάιχσενρινγκ, εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Clubcommission. 

Η προσπάθεια για να ενσωματωθεί η μουσική και η κουλτούρα της techno στη λίστα της Unesco διήρκησε περισσότερα από δέκα χρόνια με πρωτοστάτη το Rave the Planet, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που υποστηρίζει την κουλτούρα της ηλεκτρονικής μουσικής. Εν τέλει, υπέβαλε την αίτηση στον κατάλογο τον Νοέμβριο του 2022.

Η λίστα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς θεσπίστηκε το 2003 για την αναγνώριση και την προστασία τοπικών πολιτιστικών παραδόσεων – που περιλαμβάνουν από τέχνη, μουσική και χορό έως πεποιθήσεις, δόγματα και κουζίνα. 

Πηγή: lifo

📸Gian Pietro Dragoni/Unsplash

Δείτε επίσης