Βίντεο «καίει» τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία Σαμπάνη

απο Cyclades Open

Στους διαλόγους ανάμεσα στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τη μεταξύ τους παραδοχή ότι δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός, ακούγεται ένας από τους αστυνομικούς να λέει σε άλλον ότι «ο οδηγός έφυγε», διαψεύδοντας την ΕΛ.ΑΣ. που ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον οδηγό και δικαιώνοντας την οικογένεια του νεκρού συνοδηγού.

Άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την απόπειρα συγκάλυψης της δολοφονίας του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα ήρθε χτες στη δημοσιότητα.

Χτες το Omnia TV «καθάρισε» από τον θόρυβο βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο κοντά στο σημείο της δολοφονίας και είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά το efsyn.gr (24.10.2021). Το βίντεο είχε τραβηχτεί λίγα λεπτά μετά το μπαράζ πυροβολισμών από αστυνομικούς προς τους τρεις νεαρούς που επέβαιναν στο αμάξι. Ακούγονται διάλογοι όπου καταγράφεται ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός από το περιστατικό – σε αντίθεση με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τραυματίες αστυνομικούς.

Μετά το «καθάρισμα» που έκανε το Omnia TV, ακούγεται ένας από τους αστυνομικούς να λέει «ο ένας έφυγε» και συμπληρώνει «ο οδηγός έφυγε», αναφερόμενος στον ανήλικο που οδηγούσε το όχημα και που κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας από τον καταιγισμό πυροβολισμών των οργάνων της τάξης. Πρόκειται για το άτομο που παραδόθηκε στις αρχές και κατέθεσε ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Όμως η ΕΛ.ΑΣ., για να δικαιολογήσει τον καταιγισμό πυρών που εκτόξευσε ισχυρίζεται ότι νεκρός ήταν ο οδηγός, από τον οποίο δήθεν κινδύνευσαν οι αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής έχουν καταρριφθεί και οι τέσσερις ισχυρισμοί της ΕΛ.ΑΣ.: ότι ο νεκρός ήταν ο οδηγός (ήταν συνοδηγός), ότι ήταν 20 ετών (ήταν 18), ότι ήταν σεσημασμένος για κλοπές (είχε λευκό ποινικό μητρώο) κι ότι υπήρχαν τραυματίες αστυνομικοί.

Δυστυχώς, ένα από τα σπουδαιότερα στοιχεία του εγκλήματος πήγε… για ανακύκλωση. Οπως αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» (23.12.2021), η ΕΛ.ΑΣ. δεν κατάσχεσε ως όφειλε το επίμαχο αυτοκίνητο και τρεις μέρες μετά την ανθρωποκτονία του Σαμπάνη και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των άλλων δύο Ρομά το επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του, προτού ολοκληρωθεί η ανάκριση και χωρίς να ενημερώσουν την ανακρίτρια.

«Η ΕΛ.ΑΣ. ξεφούρνισε τα ψέματα για να συγκαλύψει τις ευθύνες των αντρών της ΔΙΑΣ και τα πρόθυμα ΜΜΕ ανέλαβαν να τα σερβίρουν», σχολίασε χθες ο δικηγόρος της οικογένειας Σαμπάνη, Θ. Καμπαγιάννης.

«Από τη φράση “Ενας 20χρονος Ρομά, σεσημασμένος για κλοπές, ο νεκρός οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος – Τραυματίες επτά αστυνομικοί από τη συμπλοκή” δεν έμεινε τίποτα που να ήταν αλήθεια. Και τώρα, μεθοδεύουν την οριστική συγκάλυψη, καταστρέφοντας στοιχεία και νοθεύοντας τα πραγματικά περιστατικά. Αυτή είναι η Αστυνομία σας, κύριε Θεοδωρικάκο. Εκτός αν αυτά συζητήσατε όταν επισκεφθήκατε τους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία αστυνομικούς στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών/Ντίνα Δασκαλοπούλου

Δείτε επίσης