Υψηλές συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης σήμερα και αύριο, σύμφωνα με το Meteo.gr (χάρτες)

Αποπνικτική η κατάσταση στην Κρήτη

απο Cyclades Open
ΚΑΙΡΟΣ ΣΚΟΝΗ

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υψηλές συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης αναμένονται σήμερα Τετάρτη 27/03 και Πέμπτη 28/03 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών παρουσιάζονται οι συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στην επιφάνεια στις 14:00 της Τετάρτης 27/03 και 02:00 της Πέμπτης 28/03.

Η αφρικανική σκόνη συνδυάζεται με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Κρήτη – Προειδοποιήσεις για την υγεία

Πολύ αυξημένη είναι η συγκέντρωση σωματιδίων λόγω της αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη, με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας να εφιστά την προσοχή στους πολίτες, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr.

Βάσει των μετρήσεων που διενεργούνται στο δίκτυο «ΣΧΕΔΙΑ» της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, παρατηρούνται αυξημένες τιμές των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Οι συγκεντρώσεις, όπως αναφέρεται, αναμένεται να είναι αυξημένες σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου και αύριο 28 Μαρτίου σε όλη την Κρήτη και ειδικότερα στη δυτική Κρήτη (άνω των 50 µg/m³), βάσει της πρόγνωσης της ποιότητας του αέρα. H εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται στενά , όπως επισημαίνεται λ, από το δίκτυο ΣΧΕΔΙΑ.

Πηγή: meteo.gr/ Γ. Παπαβασιλείου, Κ. Λαγουβάρδος, naftemporiki.gr

Δείτε επίσης