Αλέξης Τσίπρας: Ταξίδι στις Βρυξέλλες για την εκδήλωση μνήμης στον Μανώλη Γλέζο- Συναντήσεις για να ενημερώσει την ΕΕ για τις παρακολουθήσεις

απο Cyclades Open

Η αφορμή για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τρίτη δεν είναι άλλη από την εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου καθώς και τα εγκαίνια της αίθουσας που θα πάρει το όνομα ιστορικού στελέχους της Αριστεράς.

Όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενέταξε στο πρόγραμμά του την Τετάρτη και λίγο πριν από την εκδήλωση για τον Μανώλη Γλέζο και δύο σημαντικές και καθόλου τυχαίες συναντήσεις. Με την Ευρωπαία Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα αλλά και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στη χώρα μας έχει τη σημασία του το γεγονός πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να συναντηθεί με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που ασχολούνται με θέματα ΔικαιοσύνηςΔιαφάνειαςΑξιών και Ελευθεριών.

Ο Αλέξης Τσίπρας που έχει καταγγείλει ευθέως προσπάθεια συσκότισης από την πλευρά της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών αναμένεται να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αλλά και τις παραβιάσεις κανόνων της Δημοκρατίας ώστε η υπόθεση να παραμείνει στο σκοτάδι. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μέχρι στιγμής έχουν δείξει ενδιαφέρον για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και μάλιστα τον επόμενο μήνα θα έρθει στην Αθήνα αντιπροσωπεία της επιτροπής Pega που διερευνά το ελληνικό Watergate, ενώ ήδη έχει καλέσει σε ακρόαση τους δημοσιογράφους που έπεσαν θύματα υποκλοπών ή που διερευνούν τα γεγονότα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ/Βούλα Κεχαγιά

Διαβάστε στο Cyclades Open

Εκδήλωση τιμής και μνήμης-Το Ευρωκοινοβούλιο τιμά τον Μανώλη Γλέζο

Δείτε επίσης