Ανακοίνωση της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. για την αιφνίδια μετακίνηση υπαλλήλου Π.Ε. Νάξου

απο Cyclades Open
ΕΜΔΥΔΑΣ ΠΕ ΝΑΞΟΥ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που αφορούν την αιφνίδια μετακίνηση υπαλλήλου που υπηρετεί στην ΠΕ Νάξου σε άλλο τμήμα από αυτό της ειδικότητάς της. Αιτία, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, είναι η άρνηση της υπαλλήλου να προσυπογράψει την πληρωμή εργολάβου για εργασίες που δεν εκτέλεσε.

Το Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής καταγγέλλει την αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και αυθαίρετη μετακίνηση  Πολιτικού Μηχανικού Π.Ε.,  Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Νάξου, και μάλιστα της μοναδικής ΠΕ με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού του Τμήματος, σε θέση  μη αντίστοιχη με την ειδικότητά  της ( συγκεκριμένα από το Τμήμα Τεχνικών Έργων Π.Ε. Νάξου, στο Τμήμα Ανάπτυξης Π.Ε. Νάξου)  κατά παράβαση του Π.Δ. 99 «Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα», στο άρθρο 3) και του γνωστικού υπόβαθρου σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών της, ως Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής (Τμήμα Κυκλάδων) η υπάλληλος της ΠΕ Νάξου “κατά την άσκηση των καθηκόντων της, ως επιβλέπουσα σε έργο της Νάξου, αρνήθηκε να εισηγηθεί την πληρωμή εργασιών που ουδέποτε εκτέλεσε η ανάδοχος εταιρεία. Μάλιστα,  η μετακίνησή της έλαβε χώρα μία ώρα μετά τη λήξη τηλεδιάσκεψης για το επίμαχο θέμα, στην οποία συμμετείχαν ο Έπαρχος Νάξου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, η επιβλέπουσα, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, κατά τη διάρκειά της υπήρξε αυτονόητη δήλωση της επιβλέπουσας Πολιτικού Μηχανικού, ότι δεν πρόκειται να εισηγηθεί την πληρωμή εργασιών που δεν έχουν εκτελεστεί  και οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με την νομοθεσία.

Ήταν τέτοια η βιασύνη, «να απαλλαγούν» από την συγκεκριμένη υπάλληλο, ώστε η αρχική απόφαση μετακίνησης ( α.π. 13154/78/30.01.2024  ), η οποία  εκδόθηκε σχεδόν αμέσως μετά την επίμαχη   σύσκεψη,  στερείται τεκμηρίωσης. Ένα  μήνα μετά και,  αφού κατατέθηκαν προσφυγές  (5412/19-02-2024 και 5413/19-02-2024)  τόσο  από την θιγόμενη υπάλληλο όσο και τον Σύλλογο Υπαλλήλων , η Περιφέρεια επανήλθε ( !!! ) με «συμπληρωματική» απόφαση ( α.π. 25597/107/26.02.2024), με την οποία επικαλείται αόριστες υπηρεσιακές ανάγκες,   προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα”.

Κατά  την Γνώμη του Τμήματος Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής , οι αιφνιδιαστικές  όσο και αυθαίρετες μετακινήσεις,  ικανοτάτων  και έμπειρων συναδέλφων  Π.Ε. Μηχανικών,  σε υπηρεσίες εκτός του   αντικείμενου  των τεχνικών έργων,  συνδέονται άμεσα με τους σχεδιασμούς της περιφερειακής αρχής για την υποβάθμιση των υπηρεσιών στην  κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησής τους.  

Αναλυτικά:

Δείτε επίσης